'HDP 16 bölgede açık ara önde çıktı, AKP yatırımları doğuya kaydırma kararı aldı'

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'daki 16 bölgede açık ara önde olduğunun görülmesi üzerine AKP'nin Batı'daki yatırımları bu bölgelere yapma kararı verdiğini aktardı.

'HDP 16 bölgede açık ara önde çıktı, AKP yatırımları doğuya kaydırma kararı aldı'

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP’nin yerel seçim süreci kapsamında sandık sorgulama yaptırdığını ve buna göre HDP’nin 16 bölgede açık ara önde olduğunun görüldüğünü belirtti.

Sarıkaya, “Kafa karışıklığı dağıldı” başlıklı yazısında AKP’nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin bir grup gazeteciyle yaptığı kahvaltıda yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı. Buna göre Özhaseki, yapılan sandık sorgulamalarında HDP’nin son dönemde hep açık ara önde olduğu görülen sözkonusu bölgelerdeki durumunun 31 Mart yerel seçimleri öncesi de değişmediğinin görüldüğünü söyledi.

“SAMSUN BEKLESİN ÖNEM OLUŞTURMAZ”

Sarıkaya Özhaseki’nin bu bilgiyi açıkladıktan sonra “bu bölgelere daha fazla yatırım yapacaklarını” belirttiğini ve şu ifadeleri kullandığını aktardı:

“Batıda bir ilde yapmayı planladığımız, örneğin Samsun’a yapacağımız öğrenci yurdunu götürüp oraya yapmalıyız. Samsun’a yurt yapmazsanız bir önem oluşturmaz, bir süre sabreder bekler. Ama onun yerine doğudaki illere yapacağımız yurt çok şey ifade eder. Öğrenci gençliğin sorununu giderir, onları yeniden kazanmamızı sağlar…”

Sarıkaya Özhaseki’nin sözlerini şu sözlerle yorumladı:

“Dedim ya farklı bir bakış açışı… Sonuç getirir mi derseniz, onu ancak batıdan kaydırılacak yatırımlar tamamlandıktan sonra anlarız…”