Hazine ve Maliye Bakanlığı: Reuters Türkiye ekonomisini hedef alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haber ajansı Reuters'ı hedef alan bir açıklama yaptı. Açıklamada Reuters'le ilgili "Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansı" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Reuters Türkiye ekonomisini hedef alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile Reuters’a tepki gösterdi ve ajansın Türkiye ekonomisini hedef alan haberler yaptığını öne sürdü.

Açıklamada, dün üç kamu bankası tarafından hazırlanan İVME Finansman Paketi’nin tanıtım toplantısının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla gerçekleştirildiği hatırlatılırken “Reuters tarafından yayınlanan ‘Turkey to boost importers with another $4.9 billion package: Albayrak’ başlıklı haber, kamu bankaları tarafından sunulan İVME Finansman Paketi’ni kasıtlı olarak karalama amacını taşımaktadır. Paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır” denildi.

“İlgili haber ajansı, bir süredir Türkiye ekonomisini doğrudan hedef alan haberlerle aleyhte algı oluşturma çabası içerisinde bulunmaktadır.” denilen Bakanlık açıklamasında “Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir. Türkiye’nin ekonomisini doğrudan hedef alan bu anlayışa karşı gerekli tüm hukuki haklar saklı tutulacaktır.” ifadelerine yer verildi.