'Hayır' diyenleri 'şerefsiz' ilan eden ve işten atmakla tehdit eden AKP'li başkan yeniden aday gösterildi!

16 Nisan referandumu öncesi yaptığı bir konuşmada, 'Hayır' oyu vereceklere tehdit ve hakaretler yağdıran Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı bir kez daha aday gösterildi.

'Hayır' diyenleri 'şerefsiz' ilan eden ve işten atmakla tehdit eden AKP'li başkan yeniden aday gösterildi!

16 Nisan referandumu öncesi yaptığı bir konuşmada, ‘Hayır’ oyu vereceklere tehdit ve hakaretler yağdıran Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı bir kez daha aday gösterildi.

AKP’li Ökkeş Namlı, partisinin düzenlediği bir toplantıda “Oy vermiyorsa, AK Parti’nin ekmeğini yiyorsa haram zehir zıkkım olsun. Seçimden sonra sizlerin çoluk çocuğu dururken onları orda koyarsam namerdim”, “Hem ekmeğini yiyip hem hastaneye gidip ondan sonra da ‘Hayır’cıyım demek şerefsizliktir” gibi ifadeler kullanmıştı.

Namlı’nın adı, partisinin geçtiğimiz haftasonu düzenlediği Osmaniye’nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yeniden aday olarak açıklandı.

İÇİŞLERİ SAHİP ÇIKMIŞ, DANIŞTAY BOZMUŞTU

Skandal sözler sonrası Osmaniye Valiliği AKP’li Namlı’ya sahip çıkmış ve hakkında soruşturma açılmasına izin vermemişti. Danıştay ise kararı bozarak Namlı’nın dosyasını ‘gereği yapılmak üzere’ Osmaniye Başsavcılığı’na göndermişti.

Danıştay’ın kararında, özetle “Açıklamalarda bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla, ilgiliye isnat edilen eylemin bir siyasi partinin ilçe teşkilatının faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantıda kullandığı ifadelere ilişkin olduğu, bu konuşmanın içeriğindeki ifadelerin adı geçen belediye başkanının göreviyle ilgisi bulunmadığı gibi, bu görevi sebebiyle de işlemediği, bu nedenle söz konusu eylemin genel hükümlere göre Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca doğrudan soruşturulması gerektiği anlaşıldığından itirazların kabulüne, işleme konulmamasına ilişkin kararın kaldırılmasına… karar verildi.” ifadelerine yer verilmişti.