Haydut devletten tehdit: Askeri müdahale de ihtimal dahilinde

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News kanalına verdiği röportajda Venezuela halkını tehdit etti.

Haydut devletten tehdit: Askeri müdahale de ihtimal dahilinde

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela’daki duruma ilişkin “Barışçıl geçişi tercih ederiz, ancak gereken buysa askeri müdahale de ihtimal dahilinde” açıklamasında bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox News kanalına verdiği röportajda “Barışçıl geçişi tercih ederiz, ancak gereken buysa askeri müdahale de ihtimal dahilinde” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, CNN televizyonunda yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun dün sabah saatlerinde “ülkeyi terk edeceğini, ancak Rusya’nın onu kalması için ikna ettiğini” iddia etmişti ve “Bildiğimiz kadarıyla, sabah pistte onu götürecek bir uçak bekliyordu ve gitmeye hazırdı. Ancak Ruslar onu kalması için ikna etti” demişti.

Venezuela lideri Nicolas Maduro da, kendisini Geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido tarafından başlatılan darbe girişiminin bastırıldığını açıklayarak suçluların cezasız kalmayacağını söyledi. Girişime katılanlar Anayasa ve toplum huzurunu hedef almaktan yargılanacak.