Hatay Samandağ'da Grup Yorum şarkılarını söylemek isteyenler gözaltına alındı

Samandağ'da Grup Yorum konserinin yasaklanmasının ardından grubun şarkılarını söylemek için konser alanında toplananlara polis saldırdı. Saldırıa 12 kişi gözaltına alındı.

Hatay Samandağ'da Grup Yorum şarkılarını söylemek isteyenler gözaltına alındı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde düzenlenen Evvel Temmuz Festivali valilik tarafından iptal edilmişti. İptal kararıyla birlikte Grup Yorum’un vereceği konser de yasaklı hale gelmişti.

Yasağa karşı Samandağ’ın Deniz Mahallesi Hızır Parkı’nda biraraya gelenler, Grup Yorum şarkıları söylemek istedi. Ancak polis, konser meydanında şarkı söyleyenlere saldırarak 12 kişiyi gözaltına aldı.

Karga tulumba gözaltına alındığı belirtilen kişilerden 7’sinin isimleri Furkan Ersöz, Devrim Deniz Karataş, Ümit Özçelik, Elvan Altunarı, Hülya Uçucu, Gökhan Demir ve Kaya Özçelik olarak açıklandı.

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürdüğü belirtilirken Grup Yorum’un Twitter hesabından yapılan açıklamada “34 yıldır direniyoruz, bugün de direneceğiz. Şimdiye kadar hiçbir baskı bizi yıldıramadı, bu baskılar da bizleri yıldıramayacak. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!” denildi.