Hatay Arsuz'da 14 ve 15 yaşlarındaki torunlarını istismar eden dede hakkında dava açıldı

Hatay Arsuz'da 14 ve 15 yaşlarındaki torunlarını istismar ettiği gerekçesiyle önce gözaltına alınan ardından serbest bırakılan 74 yaşındaki dede C.Ö. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Hatay Arsuz'da 14 ve 15 yaşlarındaki torunlarını istismar eden dede hakkında dava açıldı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan dede C.Ö. (74) hakkında dava açıldı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, olay istismara maruz kalan iki kardeşin yaşadıklarını öğretmenlerine anlatmaları ile ortaya çıkmıştı. Öğretmenlerinin durumu polise bildirmesiyle çocukların pedagog gözetiminde ifadeleri alındı. Çocukların istismara maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine ailenin şikayetiyle dede C.Ö. polislerce gözaltına alındı. İfadesi alınan C.Ö., daha sonra serbest bıkıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda dede C.Ö. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamenin İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabulüyle dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, pedagog gözetiminde ifadeleri alınan mağdur kardeşlerin dedelerinin cinsel istismarına maruz kaldıkları, bu nedenle psikolojilerinin bozulduğu belirtildi.

AKIL HASTALIĞI BULUNMADI

Zanlı C.Ö.’nün akıl sağlığının yerine olup, olmadığının tespiti için muayene edildi. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan rapor da iddianame yer adı. 10 Nisan 2019 tarihli raporda, “Şahsın beyanlarına itibar edilmesine engel akıl hastalığı bulunmadığı ve olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabileceği, ancak yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmediği tıbbi kanaatine varıldığı, bu nedenle şahsın yönlendirmeye açık ancak ifadesi ile tutarlı anamez ve olayda uyumlu tutum sergilediği” kaydedildi.

Savcılık iddianamesinde mağdurların anlatımları, hazırlanan sağlık raporları doğrultusunda üzerine atılı “çocuğun cinsel istismarı” suçunu işlediğinin delillerce sabit olduğunu belirttiği dede Ö.C.’nün cezalandırılması talep etti.