Haşmet'ten 'analiz': İmamoğlu kayyum öncesi mağdur olmaya çalışıyor

Yandaş Babaoğlu, Yenikapı'daki 'israf sergisi'nin İBB'ye olası kayyım atanması kararı öncesi İmamoğlu'nun "mağdur" olma çabasının ürünü olduğunu öne sürdü.

Haşmet'ten 'analiz': İmamoğlu kayyum öncesi mağdur olmaya çalışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracın Yenikapı Meydanı’nda sergilenmesine ilişkin yandaş medyada ilginç bir iddia ile getirildi.

AKP’deki “Pelikan” olarak adlandırılan ekipten olduğu bilinen Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, İmamoğlu’nun sözkonusu icraatıyla İBB’ye olası kayyım atanması kararı verilmesi öncesi kendisine “mağdur” rolüne soyunmaya çalıştığını öne sürdü.

Babaoğlu’nun bugünkü köşe yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Kılıçdaroğlu, çoktandır misyonunun iktidar istemek olmadığını açık açık ortaya koyuyor. Ana muhalefet liderinden çok muhalefetin “trafik müdürü” gibi davranıyor.

İmamoğlu ise alttan alta ülke liderliğine oynuyormuş izlenimi veriyor.
Belki de bir “test sürüşü” bütün bunlar. Belki de İstanbul’a kayyum atanmasına, İmamoğlu’nun mağdur rolüne soyunmasına kapı açacak kadar belediyecilikten uzak geçirilecek bir sürece politik anlam kazandırmak için böyle bir yol izeniyor.

Bakalım, yaşayıp neler göreceğiz?”