"Harun Karadeniz'in tırnağı bile olamazsınız!"

AKP'li Külünk, mesajında 68 kuşağının devrimci önderlerinden Harun Karadeniz'in adını da anarak, "S/400'de Sayın CB'mızın tavrını inanıyorum ki en iyi 68 kuşağındaki Harun Karadeniz'i bilenler anlayacaktır" yazmıştı. Harun Karadeniz'i bilen, anlayan, izinden giden TKH Gençliği bu paylaşıma "Harun Karadeniz'in tırnağı bile olamazsınız!" yanıtını verdi.

AKP İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın S-400 konusundaki tutumunu devrimci önder Harun Karadeniz’i anarak anlatmaya çalışmıştı.

“Ortak hedefi “Tam Bağımsız Türkiye” olan ve anti Emperyalist çizgide buluşan herkesin; S-400 kararlılığı ile küresel akla meydan okuyan Sn. Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmesi gerekmektedir. Bu durum siyasi bir tercihten öte Dünya 5’ten büyüktür kararlılığı ve iradesidir.” diye yazmıştı.

AKP’li Külünk, mesajında 68 kuşağının devrimci önderlerinden Harun Karadeniz’in adını da anarak, “S/400’de Sayın CB’mızın tavrını inanıyorum ki en iyi 68 kuşağındaki Harun Karadeniz’i bilenler anlayacaktır” yazmıştı.

Harun Karadeniz’i bilen, anlayan, izinden giden TKH Gençliği bu paylaşıma “Harun Karadeniz’in tırnağı bile olamazsınız!” yanıtını verdi.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklamada, “AKP bir ABD projesi olarak gerek bölgemizde gerek ülkemizde emperyalizm lehine bir dönüşümün ürünüdür. Ömrü boyunca da tam boy bağımlılığı ve memleketin ABD’nin bir ileri karakolu halinde görevini sürdürmesi için elinden geleni yerine getirmiştir. Emperyalizme iktisadi, siyasi, askeri olarak her durumda göbekten bağlı olan bu iktidar bugün S-400 pazarlığıyla aklınca ”solculara” anti-emperyalizm satmaya kalkmaktadır.” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

HARUN KARADENİZ’İN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSINIZ!

ABD projesi, işbirlikçisi ve uşağı olan AKP’nin ”dış güçler” hamasetinin sürdüğü şu dönemde eski AKP Mv. Metin Külünk’ün yaptığı açıklama yalanın ve iki yüzlülüğün vücut bulmuş biçimidir. Metin Külünk, AKP’nin özellikle Suriye başlığıyla birlikte ortaya çıkan ”pazarlık” halini anti-emperyalizm gibi pazarlamakta ve ”sağcısı, solcusu, dindarı, dindar olmayanı” bu noktada durmaya çağırmaktadır. Utanmadan 68 Gençlik önderlerinden Harun Karadeniz’in adını ağzına almaktan imtina etmemektedir.

Baştan söylenecek olan bellidir. AKP bir ABD projesi olarak gerek bölgemizde gerek ülkemizde emperyalizm lehine bir dönüşümün ürünüdür. Ömrü boyunca da tam boy bağımlılığı ve memleketin ABD’nin bir ileri karakolu halinde görevini sürdürmesi için elinden geleni yerine getirmiştir. Emperyalizme iktisadi, siyasi, askeri olarak her durumda göbekten bağlı olan bu iktidar bugün S-400 pazarlığıyla aklınca ”solculara” anti-emperyalizm satmaya kalkmaktadır.

Harun Karadeniz ve bu memlekette komünist gençlik emperyalizme gövdelerini siper ederken, bağımsızlık kavgası yolunda yaşamlarını adarken sizler 6. Filo’yu kıble yapanlarsınız. Komünizmle Mücadele Dernekleri’nde yetişen siyasal islamcı kuşak olarak ömrünüz anti-komünizmle geçmiştir.

Emperyalizm karşıtlığının düsturu kapitalizm karşıtlığıdır. Sizler asalak patron sınıfının biricik temsilcileri olarak bu ülkenin emekçilerine, yoksullarına söyleyecek hiçbir sözünüz yoktur.

Emperyalizme, onun işbirlikçisi sermaye sınıfına ve iplerini elinde tuttuğu gericilere ve faşistlere karşı mücadele biz komünist gençliğin temel dayanak noktalarıdır. Harun’un adını utanmadan ağzınıza alamazsınız, bu tarih bizlerindir.

Bizlerin tarihi, emperyalizme karşı yurtseverlik mücadelesi ile kaydedilmiştir. Sizlerinki ise memleketi emperyalizme teslim etmekle. Bizler emperyalizmi bu topraklardan kovacak iradeyi ilmek ilmek örecek ve Sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Bundan kimsenin tereddütü bulunmamalıdır.

TKH Gençliği üniversitelerde yeni bir genç kuşak ile sizin tam boy karşınızda yurtseverliği yükseltecektir. Harun Karadeniz de bu gelecek mücadelesinde bayrağımızda yerini almıştır ve yine mücadelemiz içerisinde yaşayacaktır!

TKH Gençliği

30 Haziran 2019