Hande Fırat şaşırttı: Kucaklaşma böyle olmaz ki...

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP YSK Temsilcisi Recep Özel'in sanatçılara karşı verdiği yanıtlara tepki gösterdi.

Hande Fırat şaşırttı: Kucaklaşma böyle olmaz ki...

15 Temmuz’un ardından AKP’nin medyadaki gözde isimlerinden biri haline gelen Hande Fırat, AKP YSK temsilcisi Recep Özel’in ünlülere karşı kullandığı dile tepki gösterdi.

Hürriyet’teki yazısında, Erdoğan ve AKP’nin seçim sonrası ‘Türkiye ittifakı’ diyerek ifade ettiği, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi “kucaklaşmacı” bir dil kullanılacağı haberlerini hatırlatan Fırat, “Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın!’ yanıtını veren AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel’e de, sanatçıların isimlerinin yer aldığı listeyi ’kayıt’notuyla sosyal medyada paylaşan Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’ye de AK Parti’nin ’kucaklaşma’ kararını hatırlatırım. Kucaklaşma böyle olmaz ki.” dedi.

Fırat’ın “Themis” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Kulis haberlerine göre AK Parti ’kucaklayıcı’ bir dil kullanacak. Olması gereken de bu. Kucaklayıcı dil eleştiride bulunanı, oy vermeyeni, karşıt görüşte olanları da kapsar.

Ekrem İmamoğlu’nun ’Her şey çok güzel olacak’ kampanyasına destek veren sanatçıların mesajlarına baktım. Hakaret, terbiyesizlik görmedim. Onlara ’Sanatınız da adamlığınız da yalan. Seçim yenilemeye verilen tepki adeta emir komuta zinciri gibi. Partiler kapatıldı sustular. Kıyafetinden dolayı işten atılanlara sustular. PKK öldürürken sustular. Şimdi Ekrem için sıraya girdiler! Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın!’ yanıtını veren AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel’e de, sanatçıların isimlerinin yer aldığı listeyi ’kayıt’notuyla sosyal medyada paylaşan Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’ye de AK Parti’nin ’kucaklaşma’ kararını hatırlatırım. Kucaklaşma böyle olmaz ki.”