Hande Fırat, Binali Yıldırım'ın yeni 'görev'ini açıkladı

AKP'de yapılacak kabine değişikliği ile, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'unn kabineye gireceği, önceki TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ise yeniden TBMM Başkanlığı'na seçileceği iddia edildi.

Hande Fırat, Binali Yıldırım'ın yeni 'görev'ini açıkladı

Yerel seçimlerdeki yenilgisi sonrası parti yönetimi ve teşkılatlarında değişiklik kararı alan AKP’nin kabine ve Meclis Başkanlığı koltuğunda da “rotasyon”a gideceği öne sürülüyor.

Hürriyet’ten Hande Fırat, bugünkü yazısının konuyla ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“YILDIRIM YENİDEN TBMM BAŞKANLIĞI’NA

AK Parti kongre çalışmalarını sürdürüyor. Geçen hafta basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre sürecine giderken çok geniş bir mutfak çalışması yaptıklarını belirtmişti. Kandemir, “Bunu yaparken yeni sosyolojiyi, gelen yeni seçmenin beklentilerini, değişen beklentileri iyi okuma gayreti içindeyiz. Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız” dedi. Kongre için bir senelik takvim öngördüklerini açıkladı. Kandemir’in açıklamalarının ardından AK Parti kulislerine baktım.

Kongre için hedef 2020 Haziran ya da Eylül ayı. Kongre ile parti yönetiminde değişikliğe gidilmesi öngörülüyor. Yine aynı takvimde kabine değişikliği gündemde. Binali Yıldırım’ı TBMM Başkanlığı’nda, Mustafa Şentop’u kabinede görürseniz şaşırmayın. Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’na sıcak baktığını da söyleyeyim.”

Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinin ardından başkanlık sistemdeki ilk TBMM Başkanı olmuştu. Daha sonra İBB Başkan Adayı yapılan Yıldırım, uzun tartışmalar sonrası TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmiş, Yıldırım’ın yerine bugünkü başkan Mustafa Şentop seçilmişti.