Hamile eşini öldüren katile ‘iyi hal’ indirimi!

"İki can almış bu insanın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyoruz"

Hamile eşini öldüren katile ‘iyi hal’ indirimi!

Adana’da 19 yaşındaki hamile karısını katleden Mehmet Çiftçi’ye “iyi hal ve haksız tahrik indirimi” uygulandı. İndirimden sonra Çiftçi’nin cezası 18 yıl 4 aya indirildi.

Adana’da 5 yıl önce 4.5 aylık hamile olan Burcu Çiftçi’yi katleden Mehmet Çiftçi’ye “iyi hal ve haksız tahrik indirimi” uygulandı.

Sistematik olarak şiddet uygulayan Mehmet Çiftçi, 11 Eylül 2014’te Burcu Çiftçi’yi bir mısır tarlasında silahla vurarak katletti. Olay yerinden kaçan Çiftçi, bir süre sonra yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Mahkeme, 12 Mayıs 2015’te Mehmet Çiftçi’yi oy çokluğu ile “hamile eşini öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Cezada, “haksız tahrik ve iyi hal” indirimi yapılarak, 18 yıl 4 aya düşürüldü.

İndirim uygulanmasına tepki gösteren anne Songül Teber, “Haksız tahrik almak için aldatıldığı yalanını söyledi. Kararı temyiz gittik. Ancak değişen bir şey olmadı. Biz tekrar temyize gönderdik. Ölen kızımın yaşı kadar bile ceza almadı katil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kızının evlendiği günden bu yana şiddete maruz kaldığını aktaran anne Teber, “Sürekli ‘kafana sıkacağım’ diye tehdit ediyordu. Bu yüzden kadın sığınma evine gitmiş, çok kez de bizim yanımıza gelmişti. Kıskançlık yüzünden kızımı planlayarak öldürdü. Utanmadan ölmüş kızıma iftira attı. İki can almış bu insanın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyoruz. Cezaevinden çıkmasın” dedi.