Hakkari ve Nusaybin Belediye eş başkanları gözaltına alındı

Hakkari ve Nusaybin belediye binalarına baskın düzenlendi. Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman ve Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Semire Nergiz ile Ferhat Kut gözaltına alındı.

Hakkari ve Nusaybin Belediye eş başkanları gözaltına alındı

Sabah saatlerinde özel hareket timleri tarafından çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut’un evine baskın düzenlenerek, gözaltına alındı.

KRİZ MASASI’NA BASKIN

‘Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından ilçede yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan Kriz Merkezi’ne de baskın düzenlendi. Baskın sırasında polisler burada görevli kişileri darp etti. Polislerin, bir belediye çalışanının burnunu kırdığı, bir diğer personeli ise çenesinden yaraladığı belirtildi. Merkeze yapılan baskında HDP’li Nusaybin Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

BELEDİYE BİNASINDA ARAMA

Ayrıca, belediye binasına da baskın düzenlenerek, aramaların yapıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan eş başkanlar ve meclis üyesinin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanların, açılan soruşturma kapsamında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüleceği öğrenildi.

Kentteki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

HAKKARİ’DE EŞ BAŞKAN GÖZALTINA ALINDI

Hakkari’de de belediye binasına polislerce baskın düzenlendi. Belediye binasında aramalar devam ederken, Belediye Eş başkanı Cihan Karaman’ın da evine baskın düzenlendi. Karaman gözaltına alınırken, belediye binasında aramalar devam ediyor.