Hakimden uyuşturucu sanığına: Bu yaşta maddeye mi başlanır, yenilik arıyorsan camiye git

Bolu'da uyuşturucu madde ticaretinden yargılanan sanığa hâkimden "camiye git" tepkisi geldi.

Hakimden uyuşturucu sanığına: Bu yaşta maddeye mi başlanır, yenilik arıyorsan camiye git

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama iddiasıyla suçlanan 58 yaşındaki Mehmet A., hâkim karşısına çıktı.

Gerede Adliyesinden SEGBİS sistemi ifadesi alınan sanık Mehmet A. ifadesinde; “Ben daha önce de beyanda bulundum onlar aynen doğrudur. Üç yıl önce eşimi kaybettim. Sonra esrar kullanmaya başladım. Üç yıldan beri Ankara da cincinden alıp esrar maddesini kullandım. Sonra kenevir ekip yetiştirdim. Yine Ankara’dan aldığım kenevirleri yaylaya ormana ektim. Sonra hasat zamanı alıp çatı katında kurutup kullanmaya başladım. Yakalandığım gün polis ekipleri bana sorduğunda arabam da bulunan maddeleri verdim. Yine tamamen kendi rızamla evimdeki maddeleri verdim. Madde bağımlılığımdan kurtulmak istiyorum. Kullanma dışında kimseye temin ya da tedarik etmedim. Ben kendim kullandım. Evimde bulunan madde miktarı benim bir yıllık kullanma miktarım. Çok olmasından dolayı sattığım yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. Beratımı istiyorum dedi. Ben madde kullanmayı bıraktım” ifadelerini kullandı.

Boluekspres.com‘daki habere göre sanık Mehmet A.’nın ifadesinin ardından mahkeme başkanı, sanığa “Benim bildiğim genelde 19-20 yaşındaki gençler başlar uyuşturucuya. 58 yaşından sonra maddeye mi başlanır? Yenilik arıyorsan camiye git, ne maddesi” diyerek tepki gösterdi.

Ardından Mahkeme heyeti sanık Mehmet A.’nın ifadesinin ardından dava hakkında mütalaanın hazırlanması için davayı 22 Ocak’a erteledi.