Hakan Fidan: ABD ile anlaştık, beraber hareket edeceğiz

Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Hakan Fidan'a ilişkin önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Hakan Fidan: ABD ile anlaştık, beraber hareket edeceğiz

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın 2011 yılında Suriyeli güvenlik yetkilileriyle yapılan toplantıdan sonra Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’e, ‘Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz’ dediği ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, Hakan Fidan’ın 2011 yılında bir toplantı sonrası Pekin’e, “Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz” dediğini ileri sürdü.

Önkibar’ın bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

“Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin üç gün önce yani pazar günü öğle öncesi 11.00’de Ulusal Kanal’da yayınlanan programımızda aynen şunu söyledi:

– “2011’in Mayıs ayında Suriyeli güvenlik heyetiyle Adana Mutabakatı çerçevesinde yapılması gerekenler için Marmara Köşkü’nde beraber yemek yedik. Suriyeliler gidince Hakan Fidan bana ‘Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz’ dedi. Kuşkusuz Hakan Bey siyasi iradenin kararını açıklamıştı. İşte o günden sonra Suriye ile kurulan güzel ilişkiler çöpe atıldı ve Türkiye ABD’nın ardına takıldı. Bugünkü dramatik noktalara gelindi…”