Hak-İş'ten İmamoğlu'na: İBB'de 50 bin üyemiz var, gerekeni yaparız...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İBB Başkanı İmamoğlu'na "Eğer kazanmak değil de İstanbul'a çile çektirmekse amacınız ne yazık ki bunun da gereğini gerekirse yaparız." diye seslendi.

Hak-İş'ten İmamoğlu'na: İBB'de 50 bin üyemiz var, gerekeni yaparız...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin Saraçhane’deki belediye binası önünde eylemleri sürerken, AKP güdümlü Hak-İş’ten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na uyarı geldi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye binasının önünde yaptığı açıklamada İmamoğlu’na “Eğer kazanmak değil de İstanbul’a çile çektirmekse amacınız ne yazık ki bunun da gereğini gerekirse yaparız.” diye seslendi.

“Bizi anlamak istemeyenler anlamamakta ısrar ederler. Etsinler ama biz mücadelemizi sürdüreceğiz.” diyen Arslan, “İBB’de HAK-İŞ yetkili sendikadır. Yaklaşık 50 bin üyesiyle İETT Genel Müdürlüğünden İBB ve iştiraklerine kadar bütünüyle sendikalarımız yetkili ve güçlü bir şekilde burada yerini almıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bin 310 arkadaşımız işe alınırken hangi hukuksuzluklar ortaya çıktı da bu arkadaşlarımızın iş akitleri feshediliyor? Bu arkadaşlarımız hakkında hangi disiplin soruşturması yapıldı da bu arkadaşlarımızın iş akdi feshediliyor? Bu arkadaşlarımızın hangileri işe gelmemiş, verilen işi yapmamış, iş yerlerinde huzursuzluk çıkarmış, bir siyasal mücadelenin bayraktarlığını yapmış? Bunlar tespit edildi de mi bu arkadaşlar çıkarıldılar?” diye soran Arslan, HAK-İŞ’in bütün İBB şirketlerinde yetkili sendika olduğunu belirterek “Buralarda üyelerimizle toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı, bazılarında devam ediyor. Peki, yetkili sendikayla görüştünüz mü? Yetkili sendikayla bu konular istişare edildi mi? Bu soruların hiçbirine ne yazık ki cevap yok. Bunların cevabını istiyoruz. Birilerinin söylediği gibi, ‘Bunlar bankamatikçiydi.’ suçlamalarının gerçekten burada varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz. HAK-İŞ olarak bankamatikçi zihniyete karşıyız, o çalışanların da temsilcisi olamayız ama bu sıkıntıları bizimle paylaşsalardı bunu değerlendirirdik. Biz de SMS’leri arkadaşlarımız duyduğu anda duyduk. Dolayısıyla bunların haklı hiçbir gerekçesi olamaz.” dedi.

“AMACINIZ ÇİLE ÇEKTİRMEKSE…”

Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Umarım Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bizim feryadımızı duymuştur. Bizim feryadımızı duyarsanız, İstanbul kazanır. Büyükşehir kazanır, siz de kazanırsınız. Geliniz, herkesin kazandığı bir yolu tercih edelim. Eğer kazanmak değil de İstanbul’a çile çektirmekse amacınız ne yazık ki bunun da gereğini gerekirse yaparız. Önümüze hukuki bir engel getirilirse, ‘Bu arkadaşlarınız şundan dolayı işten çıkarıldı.’ diyorlarsa onu da değerlendiririz ancak ‘Seçim öncesi işe alındı.’ gibi hukuki olmayan, asla dayanak teşkil etmeyen bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu aldığı kararı bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz.”