Hak-İş: CHP'li yöneticiler üyelerimizi işe başlatmazsa bayramdan sonra açlık grevine başlıyoruz

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hak-İş, CHP'li ve HDP'li belediyelerdeki işlerinden çıkarıldığını öne sürdüğü üyeleri için geçtiğimiz ay duyurduğu açlık grevini bayram sonrası başlatacağını açıkladı.

Hak-İş: CHP'li yöneticiler üyelerimizi işe başlatmazsa bayramdan sonra açlık grevine başlıyoruz

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kurban Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda “açlık grevi” kararını duyurdu.

“İşinden, aşından, ekmeğinden edilen üyelerimiz ve aileleri Kurban Bayramı’na da buruk bir şekilde girmektedir.” diyen Arslan, “Her fırsatta CHP’li belediye başkanlarına ve CHP yöneticilerine seslendik, işten atılan üyelerimizin işe iadeleri talebiyle binlerce üyemizin katılımıyla Bolu’dan Ankara’ya ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirdik. CHP Genel Merkezi önünde ‘Söz namustur, gelin dediniz geldik’ dedik ama yine sesimizi duymadılar.” ifadelerini kullandı.

CHP’li yöneticilere Kurban Bayramı sonuna kadar süre verdikleri “uyarı”sında bulunan Arslan “İşten atılan üyelerimizin işlerine başlatılmalarını istiyoruz. Bu talebimize olumlu yanıt verilmezse, Bolu Belediyesi önünde açlık grevi başlatacağız. Biz, işimizi ve ekmeğimizi istiyoruz.” dedi.

Arslan, eylemlerindeki “kararlılık”larını da şu ifadelerle dile getirdi: “İşini kaybeden üyelerimiz işlerine dönünceye kadar bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, hakkımızı ve hukukumuzu koruyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”