3 Ağustos 1968: MTTB’nin Anti-Komünizm Mitingi

Mitinglerde  “Sular Çekilecek, Komünistler Biçilecek”, “Yaşasın Sağ’’ gibi sloganlar atılacaktır.

3 Ağustos 1968: MTTB’nin Anti-Komünizm Mitingi

MTTB’ ye bağlı Millî Gençlik dergisinin 1966 yılında yayımlanan “Komünizmle Mücadele Özel Sayısı’nda,  komünizmi durdurmak için “amansız” bir mücadeleye girişmenin şart olduğu, “Komünizmle Mücadele Kampanyası”nın başladığı belirtilir. Bu dönemde,  anti-komünizm seferberliği için MTTB öncülüğünde ülkenin çeşitli yerlerinde “Şahlanış mitingleri” düzenlenmiştir. Mitinglerde  “Sular Çekilecek, Komünistler Biçilecek”, “Yaşasın Sağ’’ gibi sloganlar atılacaktır.

3 Ağustos 1968 tarihinde Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Beyazıd Meydanı’nda, Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin de katılımıyla ‘Komünizm’le Savaş Mitingi’ gerçekleştirir. Dönemin MTTB başkanı İsmail Kahraman, konuşmasında; komünizmi hedef alan bir yasanın çıkartılmasını, bunla ilgili kuruluşların kapatılmasını istemiştir. ’’Kömünizmle mücadele zamanı gelip geçmektedir’’ diyerek sabrının bitmek üzere olduğunu duyurur.

Mitingden 6 ay sonra, Amerikan 6.filosunun yurda gelmesini protesto eden işçi ve öğrencileri, MTTB öncülüğündeki kalabalık Taksim Meydanı’nda ellerinde taş ve sopalarla beklemiş; barikatlar aşılıp Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklayarak öldürmüştür.