Habertürk'te program konuğu 'Allah için bir tane HDP’liyi ekrana çıkarın' dedi, sunucu Ersoy 'şart'ını açıkladı

Habertürk TV'deki programda CHP PM Üyesi Kılıçarslan, konuklar arasında HDP'yi temsil eden kimse olmamasına kızarak "Allah için bir tane HDP’liyi ekrana çıkartın" dedi. Bu tepki üzerine sunucu Mehmet Akif Ersoy, bunu "hangi durumda" yapabileceklerini açıkladı.

Habertürk'te program konuğu 'Allah için bir tane HDP’liyi ekrana çıkarın' dedi, sunucu Ersoy 'şart'ını açıkladı

Habertürk TV’de dün akşam saatlerinde yayınlanan “Nedir Ne Değildir?” isimli program sırasında HDP’ye uygulanan yasağa tepki gösterilirken, programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy’dan bu yasağın kalkması için gereken “şart”ını açıkladı.

Programda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın HDP’li Ahmet Türk’ü savunduğu sözlerinin tartışıldığı sırada, konuklardan biri olan CHP PM Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, “Ben şundan rahatsız oluyorum. Burada olmayan, hiç söz hakkı verilmeyen insanlar ve partiler hakkında konuşuyoruz. Son aylarda HDP’yi tartışıyoruz. Allah için bir tane HDP’liyi ekrana çıkartın. Günahtır ya!”  dedi.

Bunun üzerine söze giren sunucu Mehmet Akif Ersoy, “Vallahi HDP, terör örgütü PKK’yla arasına mesafe koyduğunu söylesin. Ben yayına çıkarayım” diyerek kanalın “tutum”unu açıkladı.

Ersoy’un bu sözü etmesinden hemen sonra, program konuklarından biri olan Selman Öğüt’e dönmesi dikkat çekerken Öğüt’ten de aynı anda “Eyvallah” ifadesiyle destek geldiği görüldü.

Selman Öğüt’ün AKP’nin medya yapılanması içindeki “Pelikan” isimli ekipten olduğu biliniyor.