Habertürk TV'de skandal: Hiçbir meşruiyeti olmayan isim 'Suriye Hükümeti Başkanı' diye ağırlanacak

Habertürk TV, ÖSO'nun "siyasi kanadı"nın başındaki ismi "Suriye Geçici Hükümeti Başkanı" olarak konuk edecek.

Habertürk TV'de skandal: Hiçbir meşruiyeti olmayan isim 'Suriye Hükümeti Başkanı' diye ağırlanacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü duyurusuyla başlatılan Fırat’ın doğusuna yönelik ‘Barış Pınarı’ isimli askeri harekat devam ederken, Habertürk TV’de bu akşam uluslararası bir skandala imza atılacak.

Kanalda bu akşam yayınlanacak ‘Açık ve Net’ isimli programda, meşru Suriye hükümeti ve başındaki isim olan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad yok sayılarak yerine başka bir isim “Başkan” olarak ağırlanacak.

O isim ise AKP destekli ÖSO’cu muhalefetin kurduğu ‘Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) başındaki isim olan Abdurrahman Mustafa olacak.

Kanalın program tanıtımında “Suriye Geçici Hükümeti Başkanı” olarak anons edilen Abdurrahman Mustafa’nın boy göstereceği yayında “Suriye Milli Ordusu Barış Pınarı Harekatı’nda nasıl bir rol üstleniyor?”, “Harekat sırasında ve harekatın sonrasında Suriye Milli Ordusu nasıl konuşlanacak?” sorularına yanıt aranacağı belirtiliyor.

Abdurrahman Mustafa, “muhalif”lerin 2013 yılında kurduğu SMDK’ye bağlı “Suriye Geçici Hükümeti’nin Başkanlığına geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul’da yapılan Genel Kurul’daki seçimle getirilmişti.