'Güzel Sanatlar ranta teslim olmayacak'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 'yer değiştirmesine' karşın DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dayanışması rektörlük binası önünde basın açıklamasında bulundu. 

'Güzel Sanatlar ranta teslim olmayacak'
MANİFESTO İZMİR/ OZAN EKİZ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi binasının “depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle taşınması kararına karşı rektörlük önünde basın açıklaması yapıldı.

DEÜ GSF Dayanışması adına yapılan basın açıklamasında, eğitim hakkını görmezden gelen rektörlüğe karşı iki aydır devam eden mücadeleye vurgu yapıldı ve “57 günden bu yana devam eden mücadelemiz boyunca dile getirdiğimiz taleplerimizi görmezden gelen, kendi bildiğini okuyan bu sorumsuz yönetime karşı taleplerimizi muhatap alana kadar sürdüreceğiz” denildi.

Narlıdere’deki fakülte binası önünde nöbet tutacaklarını belirten GSF Dayanışması, şahsi çıkarlar doğrultusunda fakültenin yok edilmesine karşı olduklarını duyurdu. GSF Dayanışması, rant hayallerine, belleksizleştirmeye, bölünmeye, yok edilmeye karşı çıkacaklarına inatçı olduklarını belirtti.

ÖĞRENCİLER TALEPLERİNİ SIRALADI

Basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

DEÜ GSF Dayanışması’nın talepleri şu şekilde:

-‘Depreme dayanıksız’ iddiası ile boşaltılan fakülte binası için raporların tamamının kamuoyuna açıklanması.

-Deprem testinin rektörlükten bağımsız bir kuruluştan ziyade bağımsız bir kuruluş olmalıdır.

-Raporların doğruluğu halinde, mevcut arazide yeni bir GSF kurulacağına dair projelerin derhal hazırlanıp resmi bir şekilde açıklanması

-Bu süreç içerisinde eğitimin aksamaması için, bölümlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni bir yer tahsisi

-Hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın üzerindeki baskının azaltılması. Görevinden hukuksuz bir biçimde alınan bölüm başkanlarının görevine iade edilmesi.

-Yürütmeyi durdurmaya yönelik hukuksal sürecin karara bağlanana kadar taşınma girişimlerinin askıya alınmasını talep ediyoruz.