Gurbetçi işçiler Mekke'de grevde: İnşaat işçisi köle değildir!

Mekke'de devam eden otel inşaatında çalışan Türk işçiler, ücretlerinin aylardır ödenmemesi nedeniyle greve çıktı.

Gurbetçi işçiler Mekke'de grevde: İnşaat işçisi köle değildir!

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde, inşaat firması Baytur’un bünyesindeki Aysekar’ın, ‘Jabal Omar’ isimli otel projesinin inşaatında çalışan işçilerin aylardır ücretleri ödenmiyor.

Haklarının verilmesi için firma yönetimiyle görüşmeler yapan işçiler, durumun değişmemesi ve kendilerine herhangi bir ödeme yapılmamaya devam edilmesiyle birlikte üretimden gelen güçlerini harekete geçirip grev kararı aldı.

İşçilerin grevine öncülük eden İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), süreci ve kararı bir açıklama ile duyurdu.

Açıklama şöyle:

“MEKKE’DE GREVDEYİZ

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde Baytur firmasına bağlı Aysekar inşaat firmasında çalışan inşaat işçilerinin aylardır ücretleri ödenmiyor.

Haftalardır gurbete çalışmaya giden inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödenmesi için firma yetkilileriyle görüşüyor firma yetkilileri ise her hangi bir ödeme yapmıyor.

Baytur firmasının bu emek hırsızlığı ilk kez yaşanmıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Baytur firmasının Suudi Arabistan’ın Tabuk kentinde 150 inşaat işçisinin aylarca ücretlerini ödememişti.

Sendikamızın öncülüğünde Tabuk kentinde 16 gün grev sürmüş inşaat işçileri köle değiliz diyerek haklarını mücadele ederek almıştı.

Baytur firması ve ona bağlı Aysekar firması gurbette çalışan işçileri korkutarak pasaportlarına el koyarak inşaat işçilerini susturacaklarını sanıyorlar.

İnşaat işçisi dün olduğu gibi bugün de kölelik koşullarını dayatan patronların karşısına köle değiliz diyerek çıkacaktır.

İnşaat işçisi hakkı olanı alacaktır.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM:05069894954″

DESTEĞE ÇAĞIRDILAR

İYİ-SEN’in sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, grev kararlarını açıklayan işçiler, tüm haklarını alana kadar grevlerine devam edeceklerini ilan ederken emekten yana olan herkesi desteğe çağırdı.

İşçiler, açıklamalarını “İnşaat işçisi köle değildir!” sloganı atarak bitirdi.