"Gün Doğarken Yürümek" romanı için söyleşi ve imza günü düzenlendi

Yazar Hande Durna, 96 kuşağının mücadele dolu yıllarını konu alan "Gün Doğarken Yürümek" kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu.

27 Ocak Pazar günü Maltepe Nâzım Kültürevi’nde 2. baskısı gerçekleşen “Gün Doğarken Yürümek” adlı romanın yazarı Hande Durna söyleşi ve imza günü için okurlarıyla buluştu.

Bir devrin, 96 kuşağının mücadele dolu yıllarını konu alan “Gün Doğarken Yürümek” romanını neden yazdığını ve o dönemde gençlik mücadelesini sürdürenleri anlatan Durna konuşmasında;

“Ben bizim kuşağımızı arada kalanlar değil, akıntıya karşı kürek çekenler olarak adlandırmaktan yanayım. Bizler 12 Eylül darbesinin etkilerinin devam ettiği, Sovyetler Birliği’nde ve beraberinde pek çok sosyalist ülkede karşı devrim sürecine tanıklık ettiğimiz, 12 Eylül günlerini aratmayan yeni bir karanlıkla baş etmeye çalıştığımız, sosyalizmin öldüğü naralarının dünyanın her yanında yankılandığı, insanlığın neredeyse tüm ileri birikiminin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı bu dönemde liberalizm ve sahte özgürlük masallarına karnı tok, başı dik bir kuşaktık.” sözlerine yer verdi.

Söyleşi Hande Durna’nın romana dair merak edilen soruları yanıtlaması ve ardından okurlarının kitaplarını imzalamasıyla son buldu.