Gül'ün eniştesinden Babacan'ın partisine katılma açıklaması

"Ali Babacan’ın istifasını kamuoyuna açıklamadan önce Tayyip Erdoğan’a söylemiş olmasını bir saygı çerçevesi içinde gördüğümü söyledim."

Gül'ün eniştesinden Babacan'ın partisine katılma açıklaması

Abdullah Gül’ün eniştesi ve eski AKP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye katılacağı iddia edilmişti.

Babacan’ın kuracağı yeni partiye, AKP’nin bazı politikalarını sert bir dille eleştiren AKP’de üç dönem İzmir milletvekilliği yapan ve Abdullah Gül’ün eniştesi de olan Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun da katılacağını iddia edilmişti.

AKP Kurucular Kurulu üyesi de olan Tekelioğlu, kendi web sitesinde konuya açıklık getirdi.

Tekelioğlu’nun açıklaması şöyle: “Bir grup arkadaşla oturuyorduk, söz döndü dolaştı Ali Babacan’ın AKP kurucular kurulundan istifasına geldi. İstifanın açıklandığı metnin büyük bir özenle hazırlandığı konusunda fikir birliği hâsıl oldu. Herkesin öne çıkardığı farklı noktalar vardı. Ben de tartışmaya, Ali Babacan’ın istifasını kamuoyuna açıklamadan önce Tayyip Erdoğan’a söylemiş olmasını bir saygı çerçevesi içinde gördüğümü söyledim. Abdullah Gül’ün 2000 yılındaki Fazilet Partisi Kongresinde aday olacağını önce Necmettin Erbakan’la paylaşmasını hatırladık”