Gülsüm Elvan: İlk defa Berkin’i rüyamda gördüm

2013'deki Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz bombası fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün yaşam mücadelesi sonucu 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Oğlum yaşasaydı bugün 20 yaşında olurdu. 5 senedir oğlum yok. Arıyorum bulamıyorum" dedi.

Gülsüm Elvan: İlk defa Berkin’i rüyamda gördüm

Okmeydanı’nda polisin attığı gaz bombasının fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Berkin’in ölümünün 5.yılında Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

“BİR SABAH EKMEĞE GİTTİ GELMEDİ”

Gülsüm Elvan, “Oğlum yaşasaydı bugün 20 yaşında olurdu. 5 senedir oğlum yok. Arıyorum bulamıyorum. Onun özlemi, hasreti, kokusu içimi deldi götürdü. Çocuğum yok olmadı, yok ettirdiler. Bir sabah ekmeğe gitti gelmedi. Aldılar benden. Dışarı çıktığımda arkadaşlarını gördüğümde, onun gezdiği sokakları gördüğümde hiçbir zaman kapanmayan bir yara olduğunu görüyorum. Bazıları der ki zaman her şeyin ilacı. Benim gün geçtikçe yaram azıyor. Her şeyim eksik oluyor. Yarım bir insan gibi oldum. Çarşıyı çok sevdiği için Beşiktaş’ta futbolcu olmak istiyordu. En büyük hayali buydu. Çok seviyordu çok da güzel oynuyordu. Bebekti Berkin daha, çocuktu. Arkadaşlarıyla güzel geçinen, kavga etmeyen, dışarıda parklarda oynayan bir çocuktu” dedi.

İlk defa oğlunu geçtiğimiz günlerde rüyasında gördüğünü belirten Elvan, gerçek zannettiği ve uyanmak istemediği rüyasını şu şekilde anlattı: “Kocaman bir delikanlı olmuştu. Bana ‘Anne ben ölmedim. Bir şey olmadı bana. Evin bodrumunda yaşıyordum’ dedi. O sırada uykudan kalktım bodruma gitmek istedim ama rüya olduğunu fark ettim.” dedi.