'Gülen'in morarmış eli' iddiasının aslı ortaya çıktı

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Fuat Uğur’un bugünkü yazısında yer alan ve Fethullah Gülen'in intihar girişiminde bulunduğu iddiasına kanıt olarak sunulan “mor el” fotoğrafının perde arkası ortaya çıktı.

'Gülen'in morarmış eli' iddiasının aslı ortaya çıktı

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında Fethullah Gülen’in intihar girişiminde bulunduğunu iddia etmişti.

İddiasına kaynak olarak eski bir Fethullahçı olan Ümit Akdemir’i gösteren Fuat Uğur, yazısında Gülen’e ait olduğunu ileri sürdüğü bir fotoğrafa da yer vermiş ve yazısında buna ilişkin “Fetullah Gülen dediğini yapmış ve intihar girişiminde bulunmuştu. Ancak kurtarılmıştı. Ümit’e ulaştırılan aşağıdaki fotoğraf intihardan kurtarılan Fetullah’ın eli. Serum takılmış ve uzun süre kaldığından dolayı da morarmış bir el” iddiasını ortaya atmıştı.

Fuat Uğur’un yazısında yer alan “mor el” fotoğrafının gerçek yüzünü Odatv‘nin haberiyle ortaya çıktı. Habere göre fotoğraf asıl olarak Suudi Arabistanlı bir kişinin paylaşımına ait. Sözkonusu Suudi kişi, babasının intihar etmesinin ardından ilgili fotoğrafı sosyal medyada “Mevcut olan, zati halinde kendiliğinden var olan, rahman ve rahim olan Ey Allahım babama şifa ederek merhamet et, onu hasta bırakma, vücudunun üzerine afiyet eyle, acısını günahlarının kefareti eyle. Ey kerim olan Allahım, kudretinle onun hastalığını yok et / iyileştir onun sıkıntısına cevap ve afiyet ver. Çünkü sen her şeye gücü yetensin” mesajıyla paylaşmış.

Uğur’un babasının “mor el” fotoğrafını yazısında kullandığını fark eden Suudi Arabistanlı sosyal medya kullanıcısı şöyle tepki gösterdi:

“Erdoğan medyası babamın elini siyasi emelleri için kullanıyor. (ki Allah babamdan razı olsun). İntihar girişiminden sonra hastanedeki babamın elinin Fethullah Gülen’in elinin olduğunu söylüyor. Bu rejimden daha pisini / iğrencini görmedim. Hasbinallah ve nimel vekil.”