Gülen'den militanlarına 'küçük savaş' bitti, 'büyük savaş'a geçiyoruz mesajı

'FETÖ' lideri Fethullah Gülen’in 14 Ocak tarihinde sosyal medya hesaplarından yeni bir konuşması yayımlandı. Gülen’in yurtdışına kaçan 'FETÖ’cülerle ilgili sözleri dikkat çekti.

Gülen'den militanlarına 'küçük savaş' bitti, 'büyük savaş'a geçiyoruz mesajı

‘FETÖ’ lideri Fethullah Gülen’in 14 Ocak tarihinde sosyal medya hesaplarından yeni bir konuşması yayımlandı.  Gülen’in yurtdışına kaçan ‘FETÖ’cülerle ilgili sözleri dikkat çekti.

FETÖ lideri Gülen, “Pek çoğu itibarıyla bu arkadaşlar, kendi ülkelerinde/vatanlarında, toprağını tûtiyâ gibi gözlerine sürmek istedikleri kendi yurtlarında/yuvalarında kendilerine yaşama hakkı verilmediğinden, kendi ülkelerini terk edip başka yerlere ‘cebrî hicret’ etmiş arkadaşlar. Bazıları da daha önceden ‘ihtiyârî’ olarak böyle bir hicreti yapmış, Avrupa ülkeleri, Amerika dâhil dünyanın değişik yerlerine açılmış insanlar” ifadeleriyle yurtdışına kaçan Fethullahçı teröristlere dikkat çekti ve ‘FETÖ’cüleri “Cihâd-ı asgardan cihâd-ı ekbere dönüyoruz!” şeklinde uyardı.

Oda Tv’nin haberine göre ‘FETÖ’ liderinin videosunda verdiği mesaj özetle şöyle:

“Şimdi (Kur’an’daki ‘Cihâd’ kavramında sadece) gittiğiniz yerde dal-kılıç, millete karşı maddî mücadele etmenizden bahsedilmiyor, gördüğünüz gibi… Meseleye derinlemesine baktığınız zaman, delâletin hiçbir çeşidi ile ona delalet etmediği görülüyor. Ama cihâdda aynı zamanda o mesele de söz konusu; ona ‘maddî cihâd’ deniyor. İnsanlığın İftihar Tablosu da böyle bir cihâddan döndüğü zaman, ‘Cihâd-ı asgardan cihâd-ı ekbere dönüyoruz!’ buyuruyor.”

’28 ŞUBAT’IN HEM TEKMESİNİ HEM YUMRUĞUNU YEDİM’

‘FETÖ’ lideri Gülen konuşmasının devamında 28 Şubat döneminde en fazla kendisine müdahale edildiğini iddia ederek, “Ben 27 Mayıs’ı da gördüm, onun tokadını yedim; 12 Mart’ı gördüm, onun da tekmesini yedim; 12 Eylül’ü gördüm, onun çift tekmesini (çiftesini) yedim; 28 Şubat’ın hem tekmesini hem yumruğunu yedim” ifadelerini kullandı.

‘KÜÇÜK SAVAŞTAN BÜYÜK SAVAŞA GEÇİYORUZ’ MESAJI

Habere göre Gülen’in “cihad-ı asgar” ifadesi “küçük savaş” yani düşmanla yapılan savaş anlamında kullanıyor. Yurtdışındaki ‘FETÖ’cülere “cihâd-ı ekbere dönüyoruz” dediği, “Cihad-ı Ekber”i ise, “büyük savaş” yani insanın kendi nefsi ile olan savaş anlamında kullanılıyor.

İslam tarihinde, “Cihad-ı asgar” olarak söylenen düşmanla yapılan savaş sonrasında elde edilen ganimetlerle eve geri dönüldüğünde, bu kez “Cihad-ı Ekber”, yani insanın ganimetler sonrasında nefis savaşı başlar şeklinde yorumlandığı iddia ediliyor.

Gülen de, Türkiye’den kaçan FETÖ’cülerin “Cihad-ı asgar”ının bittiğini, şimdi ise “Cihad-ı Ekber”inin başladığını ifade ederek militanlarına mesaj veriyor.