Gül ve Babacan’dan medya atağı

Babacan ve Gül’ün  kendi medyasını kuracağı iddia edildi.

Gül ve Babacan’dan medya atağı

Babacan ve Gül’ün ‘yeni’ medyalarında ise Zaman gazetesinde çalışanlar tercih edilmeyecek.

AKP’den istifasını resmen açıklayan ve yeni parti hazırlıklarını hızlandıracağı iddia edilen Ali Babacan’ın ekibine gazete ve internet haber sitesi kurulması talimatı verdiği iddia edildi. Babacan, daha sonra gerek duyulursa bu oluşuma televizyonun da ekleneceğini ekibine iletti.

Babacan’ın tartışmaları önlemek ve ‘yeni’ imajını zedelememek için ‘FETÖ’ ile anılan Zaman gazetesinde görev yapmış isimleri tercih etmeyeceği konuşuluyor.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Babacan’ın Abdullah Gül ile görüştükten sonra böyle bir karara vardığı öne sürülürken yeni medya yapılanmasında olması muhtemel isimlerin de masaya yatırıldığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Babacan ve Gül’ün bu süreçte yakın çalışma ekibinde bulunan Fehmi Koru, bu oluşumun içinde yer almayacak. Yeni medya yapılanmasının AKP yönetimi ve ‘Pelikancılar’ tarafından bu yolla eleştirilmesini istemeyen Babacan’ın bu plandan Koru’yu da ayrıntılı bilgilendirmediği iddia edildi. Babacan’ın bu yapılanma için ‘tartışmalardan uzak’ bir kişiyi görevlendireceği ve ekibinde muhafazakârların yanı sıra liberal yazarların da olacağı konuşuluyor. AKP medyasında yer alıp daha sonra muhalif kimliğe bürünen ve kişisel internet sitelerinden görüşlerini paylaşabilen bazı yazarların bu gazeteye transfer edilebileceği konuşuluyor.

İddialar Fehmi Koru’yu işaret etse de Koru, “Bilgim yok” diyor. Fehmi Koru, iddialara ilişkin yeni parti ve siyasi gelişmeler konusunda değerlendirme yapamayacağını, yeni medya oluşumu konusunda ise bilgi sahibi olmadığını söyledi.