Gübre, ilaç ve tohumda da 'tanzim satış' geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tanzim satış noktalarında artık gübre ve tohumun da bulunacağını açıkladı.

Gübre, ilaç ve tohumda da 'tanzim satış' geliyor

AKP’nin sebze ve meyvede piyasaya göre “ucuzluk” iddiasıyla meydanlara kurduğu ve daha sonra Erdoğan’ın temizlik malzemelerini de kapsayacağını söylediği tanzim satış noktalarında “çeşitlilik” giderek artıyor.

Hükümet’ten yapılan açıklamaya göre gübre, tohum ve ilaçlar da artık tanzim satışlarla satın alınabilecek. Açıklamayı yapan ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli değil, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş ilçesindeki bir projesinin açılışında konuşan Çavuşoğlu, çiftçinin girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu, düşürülmesi için geçmişte KDV’yi sıfırladıklarını belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi yine aynı fırsatçılar, rantçılar döviz kurundaki dalgalanmaları fırsat bilerek gübre, tohum ve ilaçta fiyatları yükseltti. İlaçta ve gübrede KDV’yi sıfırladık. Bu rantçılar dolar düşmesine rağmen fiyatları düşürmediler. Bu rantçıları kaldırmak için çalışma yapıyoruz. Çünkü tarım Türkiye’nin geleceğidir. İstanbul, Ankara, Malatya, Konya’da kış aylarında tüketici olmazsa biz olmayız. Ama çiftçi olmazsa tüm Türkiye olmaz. İlaç, gübre ve tohumdaki artışları indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Nasıl tanzim satış yaptıysak ilaç, gübre ve tohumda da aynısını yapacağız, olay bu. Tarım Kredi Kooperatifi, devletin değil çiftçinin kooperatifidir. Bizler sizlerin savunucusuyuz ve sonuna kadar çiftçilerimizin hakkını savunacağız. Devlet olarak çiftçilerimizi desteklemeye, korumaya, kollamaya devam edeceğiz ve özellikle de elleri nasırlı çiftçilerimizin yanında olacağız.”