Guaido'dan emperyalistlere çağrı: Maduro yönetimine daha sert yaptırımlar uygulayın

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden sözde muhalefet lideri Amerikancı Juan Guaido, emperyalist avrupa ülkelerine, Venezuela meşru hükümeti Nicolas Maduro yönetimine karşı daha sert mali yaptırımlar uygulamaları çağrısında bulundu.

Guaido'dan emperyalistlere çağrı: Maduro yönetimine daha sert yaptırımlar uygulayın

ABD’nin devlet başkanı olarak tanıdığı sözde muhalefet lideri Juan Guaido, Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, Avrupa ülkelerine, Nicolas Maduro yönetimine karşı daha sert mali yaptırımlar uygulamaları çağrısında bulundu.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Çarşamba günü Almanya Büyükelçisi Daniel Kreiner’i sınır dışı edeceklerini açıklamıştı. Arreaza bu karara gerekçe olarak, Kreiner’in ülkenin içişlerine karışmasını göstermişti.

Venezuela’dan ayrılması için 48 saat süre verilen Daniel Kreiner, kendisini geçici devlet başkanı sözde muhalefet lideri Juan Guaido’yu Pazartesi günü Caracas Havaalanı’nda karşılayan yabancı diplomatlar arasındaydı.

Juan Guaido’ya açık desteğini belirten Alman büyükelçi Daniel Kreiner ile Juan Guaido Alman konsolosluğunda görüşmeler yapmıştı.

 

Maduro: Guaido “darbeci Amerikan kuklası”

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Juan Guaido’nun ülkeye dönmesinin ardından dün yaptığı ilk konuşmada görevden ayrılmasını isteyenleri yenilgiye uğratma sözü verdi ve halkı yeni protesto gösterileri için Cumartesi günü sokağa çağırdı.

Guaido’yu “darbeci Amerikan kuklası” olarak niteleyen Maduro Venezuela meşru devlet başkanı olduğunu yineledi. Maduro Rusya, Çin ve Türkiye tarafından da destekleniyor.

Juan Guaido da Latin Amerika turunun ardından ülkesine döndükten sonra yaptığı konuşmada Cumartesi günü protesto gösterileri düzenlemeleri için halka çağrı yapmıştı.