Grevdeki Trelleborg işçilerine Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

Trelleborg firmasının Türkiye, Gebze fabrikasında çalışan işçiler yapılacak olan toplu sözleşme şartlarını kabul etmeyerek greve çıktılar.

Grevdeki Trelleborg işçilerine Sınıf Tavrı'ndan ziyaret

Petro-Kimya sektöründe, İsveç merkezli Trelleborg firmasının Türkiye, Gebze fabrikasında çalışan işçiler yapılacak olan toplu sözleşme şartlarını kabul etmeyerek greve çıktılar. Firmanın Türkiye de Tokat’ta ve Gebze de iki fabrikası bulunuyor.

Trelleborg Gebze fabrikasında çalışan işçilerin tamamı şartları kabul edilene kadar grevlerinin devam edeceğini belirtti. İşçiler verilen %23’lük zam teklifinin yeterli olmadığını, gerçek enflasyon verilerine göre oran belirlenmesi gerektiğini aksi halde greve devam edileceğini iletti. Grevlerinin 12.gününde herhangi bir görüşme talebinin olmadığı, firmanın bu konuda adım atmadığı da ayrıca kayda geçti. İşçilerin aktardığı bir diğer konu ise Türkiye deki işçilerin örgütsüzlüğü üzerine.

Trelleborg işçilerinin grevlerinin 12.gününde, Sınıf Tavrı işçileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sınıf Tavrı’nın işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduğu ve örgütlü mücadelenin önemi konuşuldu. Sınıf Tavrı ziyaretinde konuşan Sınıf Tavrı GYK üyesi Kemal Parlak, Türkiye de işçilerin sürünme düzenine mahkûm bırakıldığı ve bunun kurtuluşunun örgütlü bir işçi sınıfı mücadelesi olduğunu vurguladı.