"Gözlerde güçlü bir kedi var, farları da Osmanlı bıyığı"

Karakaş, araç tasarımındaki Selçuklu motiflerinden ve Osmanlı bıyığından bahsetti.

Yerli otomobil olarak lanse edilen aracın gündüz farları ‘Hilal bıyığı’na benzetildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, CNN Türk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu. Çelik’le arabayı test eden Karakaş, araç tasarımındaki Selçuklu motiflerinden ve Osmanlı bıyığından bahsetti.

“Hedef kitlemiz otomobili güçlü kuvvetli hayvanlara benzettiler. Kurt, kaplan, aslan gibi hayvanlara benzesin istediler. Baktığınız zaman pars da kurt da kaplan da olur. Gözlerde güçlü bir kedi var. Günlük kullanım farları da Osmanlı bıyığı.” diyen Karakaş, kapılardaki Selçuklu desenlerini de sergilemeyi ihmal etmedi.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

* (Bu bulunduğumuz yer Bilişim Vadisi içinde, lansmanın karşısındaki garajdayız. Biraz otomobiller üzerinden konuşalım. Siz ne hissettiniz?) 30 yıldır otomotiv dünyası içindeyim. Biz tasarımımıza başlamadan önce hedef kitlemizi belirledik. Hedef kitlenin beklentilerini oldukça profesyonel şekilde uyguladık. Hedef kitlemiz yalın ve prestijli otomobil görmek ister. Tasarımcılar bütününe bakmak zorunda. Tasarım yaparken, ölçülerin bütünlüğü oranı birbirini tamamlamalı. Bizim otomobilimiz elektrikli olması sebebiyle aks mesafesi olmalı. Ortada bir tünel engelimiz yok. İçi düz ve geniş. Aks aralığı geniş olunca, otomobil daha uzun görünecek. Biz batı ve doğuyu birleştiriyoruz. Kendi özümüzü tanımlarken bizim farkımız ne dediğimizde içinde bulunduğumuz topraklar ortak bir sinerji yaratmış ve bizim açımızdan çok büyük bir başarı oluşturuyor.