Google yeniden işçi çıkardı

Google'da sular durulmuyor

Google yeniden işçi çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji şirketi Google kullanıcıların kişisel verilerinin izinsiz kullanımıyla sık sık suçlanırken bu kez işten çıkarma ve grev kararıyla gündemde.

Google’ın sorunları, iki çalışanın yetkisi olmamasına rağmen şirket bilgilerine eriştiğinin iddia edilmesiyle başladı. Google tarafından yapılan açıklamalarda bu çalışanların görevlerinin askıya alındığı ve soruşturmadan sonra nihai kararın verileceği açıklandı. Ancak bu açıklama çalışanları memnun etmedi ve 22 Kasım günü aralarında Google çalışanlarının da bulunduğu 200 kişi, bu karara tepki için yürüyüş yaptılar.

GOOGLE, 4 ÇALIŞANI KOVDU

Yürüyüşün etkileri devam ederken Google, hem yürüyüşe katılan iki çalışanını hem de görevlerini askıya aldığı diğer iki çalışanını işten kovdu. Google işten çıkarma kararını şirket bilgilerini dışarıya sızdırma iddiasına dayandırıyor. Fakat çalışanlar ve sendikalar, durumun çok da böyle olduğunu düşünmüyorlar.

Google’a yöneltilen iddialar ise daha da karmaşık bir hal almış durumda. Öyle ki şirketin bu çalışanları işten atmak için bahane aradığı söyleniyor. Çünkü iddialara göre 22 Kasım’da düzenlenen yürüyüşe katılan Google çalışanlarının sayısı daha fazlaydı ancak Google, sadece 4 çalışanını işten attı.