Gökçek'ten seçim provokasyonu: Ya kaosu ya istikrarı seçeceksiniz

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlere kısa bir süre kala "korku" salarak AKP-MHP ittifakına oy çağrısı yaptı.

Gökçek'ten seçim provokasyonu: Ya kaosu ya istikrarı seçeceksiniz

Yerel seçimlere çok az bir zaman kalırken, başkent Ankara seçim sonuçlarına duyulan merak kadar seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağı ile ilgili endişelerin de çok olduğu illerden biri olarak öne çıkıyor.

Seçim gününe yönelik olarak AKP’nin yönetimde olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde belediye personelleriyle birlikte paramiliter gruplardan sopalı ekipler oluşturduğu iddia ediliyor.

Ankara’da daha önceki yerel seçimlerde yaşanan olaylar göz önüne alındığında ciddiyet payı hayli yüksek olan iddialarla ilgili CHP’nin adayı Mansur Yavaş da kendilerine bir takım duyumların geldiğini söylemiş ve “Yoğun bir şekilde, seçim akşamı için ellerinde sopalar ve beyzbol sopalarıyla dışarıya çıkacak şekilde belediye personelinden gruplar oluşturulduğu ve görevlendirmeler yapıldığı bilgisini alıyoruz.” demişti.

Seçimi korku, tehdit ve şiddetle etkileme çabasına yönelik sözkonusu iddialar büyük tepki çekerken, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek endişeleri haklı çıkarırcasına bir paylaşımda bulundu. Gökçek, Twitter hesabından “Pazar günü verileceğiniz oyla ya kaosu ya istikrarı seçeceksiniz” diye paylaşım yaptı.