Gezici'nin seçim anketinde ilginç sonuçlar

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart seçimleri öncesi son anket sonuçlarını açıkladı.

Gezici'nin seçim anketinde ilginç sonuçlar

Gezici Araştırma Şirketi’nin 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yaptığı son ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Şirketin anketine göre İstanbul’da ve Ankara’da AKP’nin MHP destekli adayları farklı şekilde yarışı önde götürürken, Bursa’da ise CHP’nin adayının önde olduğu görüldü.

Yapılan ankete göre; İstanbul’da Binali Yıldırım, kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52,1 oy alarak, İBB Başkanlığı için en öndeki aday konumunda. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 46.6’da kaldı.

Ankete göre Ankara’da da Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde. Yapılan ankette Özhaseki’nin yüzde 51.8, Yavaş’ın ise yüzde 46.3 çıktı. Ankara için yapılan anketlerin çoğunda Yavaş’ın öne olduğu belirtiliyordu.

Bursa’da CHP’nin adayı Mustafa Bozbey, AKP’nin adayı Alinur Aktaş’ın 5.3 puan önünde bir yüzdeyle önde bulunuyor. Ankete göre Bozbey’in oyu da yüzde 46.5’lik oldu.

Açıklanan sonuçlara göre CHP’nin elinde olan Aydın ve Hatay gibi büyükşehirler ‘Cumhur İttifakı’nın eline geçiyor. Adana, Balıkesir, Antalya, Manisa’da da AKP ve MHP adayları önde görünüyor.

Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmanın, 23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.