'Gezi davası'ndan çekilen belediyeye AKP'den 'ihanet' suçlaması

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen İzmit Belediyesi, müşteki olarak katıldığı Kocaeli'ndeki 'Gezi Parkı Davası'nda, şikayetinden vazgeçti. AKP ise karara karşı Başkan Fatma Kaplan Hürriyet'i "ihanet"le suçladı.

'Gezi davası'ndan çekilen belediyeye AKP'den 'ihanet' suçlaması

2013 yılında milyonların sokağa çıktığı Haziran Direnişi sırasında Kocaeli’nde yapılan eylemlerde belediye mülklerinin zarar gördüğünü öne süren dönemin AKP’li İzmit Belediyesi, eyleme katıldığı tespit edilen kişiler hakkında şikayetçi olmuş, davaya müşteki olarak katılmıştı.

Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in kazanmasının ardından, İzmit Belediyesi davadaki şikayetinden vazgeçti.

“YAKIP YIKMAK SUÇ DEĞİL”

Karara karşı AKP’den ise “ihanet” suçlaması geldi. Çağdaş Kocaeli‘de yer alan habere göre, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “İzmit Belediyesi’nin 5 aylık yeni başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, karar aşamasına gelinen ve önceki gün hükmü açıklanan bu davadan son anda İzmit Belediyesi’nin şikayetini geri çekmişti. Bu nedenle İzmit halkı adına, sorumlulardan yaptıkları hukuksuz eylemlerin hesabı sorulamamıştır. Fatma Hanım’ın bu kararına göre İzmit’te bundan sonra parkta, yolda, kaldırımda önüne çıkan ne varsa yakıp yıkıp kırmak sökmek suç değildir. Bu eylemleri gerçekleştirenlerin yaptıkları yanına kar kalacak, İzmit adına kimse onlardan hesap sormayacaktır” dedi.

“Fatma Kaplan Hürriyet, bugün verdiği kararla hem aynı noktada olduğunu göstermiş, hem de İzmit’in hakkını korumak yerine kendi dünya görüşüne uygun şekilde hareket etmeyi sürdüreceğini bir kez daha göstermiştir.” diyen Güney, “İzmit halkından aldığı oylara açıkça ihanet etmiştir. İzmit, kendilerine gelince özgürlükçü kesilen, kendilerine hakaret edilince hesap soran ama milletin hakkı ve hukuku karşısında kılını kıpırdatmayanları zamanla daha iyi tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.