Gericiler rahat olsun: İmamoğlu'ndan 'alkolsüz tesis' ve 'haremlik selamlik havuz' garantisi

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’la katıldığı ortak yayında belediyeye ait tesislerde alkol ve havuzlarda da 'karma' uygulama olmayacağının garantisini verdi.

Gericiler rahat olsun: İmamoğlu'ndan 'alkolsüz tesis' ve 'haremlik selamlik havuz' garantisi

CHP’nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li rakibi Binali Yıldırım’la dün karşı karşıya geldiği canlı yayında gericilerin ‘alkol’ ve ‘havuz’ eleştirilerini yanıtladığı bölüm dikkatlerden kaçmadı.

İmamoğlu, ortak yayının sonunda kendisinin ve Yıldırım’ın aileleriyle ortak bir fotoğraf vermesi talebini iletip bir kez daha ‘kucaklaşma’ mesajı verirken “Şehirlerde hak, hukuk, adalet, vicdan, ahlak ve erdem gibi kavramlar şehirlerden başlar. Bırakalım iftiraları ve birtakım uygulamaları… Adayların dışında sahada üretilen birtakım dilleri bir kenara bırakalım. Ben kimseyle ilgili konuşmadım. Allah’a şükür 6 aydır söz verdiğim gibi temiz dille bu süreci bitiriyorum. Geçenlerde duyuyorum. ‘Belediyenin sosyal tesislerinde alkol olacakmış.’ Ben Beylikdüzü’nde 9 sosyal tesis açtım. Birinde alkol var mı Allah aşkına? Bizim dönemimizde açıldı.” diye konuştu.

“Kadınların ve erkeklerin aynı yerde havuza gireceği” iddialarına da değinen İmamoğlu, bununla ilgili de Beylikdüzü Belediye Başkanlığındaki icraatlarını ‘örnek’ gösterip “İki tane havuz açtım. Saatleri günleri ayrı. Bu şehir akılla bilimle ve insanların uzlaşmasıyla, bir arada barış ve özgürlük içinde eşit paylaşarak… Şeffaflığı, saydamlığı, katılımcılığı hakim kılarak muazzam bir kent var edeceğiz. Biz buna hazırız. Ekibimiz müthiş bir ekip. Benim ekibim 16 milyon İstanbullu.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere dincilerin CHP’yi hedef alırken öne çıkardığı konulardan biri de sosyal tesislerde alkollü içki servisine tekrar başlanacağı senaryosu idi. Bunlardan biri olan Akit yazarı Hüseyin Öztürk de 31 Mart yerel seçimleri öncesi kaleme aldığı bir yazıda, AKP’ye oy vermeyenleri belediyelere ait sosyal tesislerde alkollü içki servisine başlanabileceği ve “bozuk para” gibi alkol ruhsatı dağıtılabileceğini öne sürerek korkutmuştu.