Gericiler istedi, Gevaş Kaymakamlığı festivali iptal etti

Van'ın Gevaş ilçesinde düzenlenmesi planlanan festival, gericilerin haftalardır 'Kuran'la alay ediliyor', 'milli ve manevi değerleri bozucu davranışlar sergileniyor' iddialarını temel alan kampanyası sonrası iptal edildi.

Gericiler istedi, Gevaş Kaymakamlığı festivali iptal etti

Van’da ilk defa 2018 yılında gerçekleşen ve üç gün boyunca 80 bin müzikseverin katıldığı Gezginfest Van, bu yıl 20-21-22 Haziran tarihleri arasında yeniden yapılacaktı.

Bu yıl 20-21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gezginfest Van’da Duman, Selda Bağcan, Ceza, Ezginin Günlüğü, Halil Sezai, Feridun Düzağaç, Redd, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Mem Ararat, Oğuzhan Uğur, Dodan, Melek Mosso gibi isimler sahne alacaktı.

“MOHSEN NAMJO, DUMAN, İSLAM’A HAKARET…”

Ancak kentte ‘Ahlak Harekatı’ adı altında bir araya gelen yandaş ve gerici 70 STK’nın üyeleri, geçtiğimiz ay Dabbaloğlu Parkı’nda toplanıp basın açıklaması yaparak festivalin iptal edilmesini istedi. Açıklamada, geçen yıl yapılan festivalde “Van halkının milli ve manevi değerlerini yok sayan, Müslüman Van halkının ve gençlerin kimyasını bozan, alkol başta olmak üzere birçok illete bağımlılık oluşturan organizasyonun Van’a şerden başka bir şey getirmediği” öne sürüldü ve “Bu festivalde; alkollü içeceklerin tüketimi ve gençlerin alkole alıştırılması, 18 yaş altı gençlerin alana alınması, getirilen sanatçıların Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini rock müziği eşliğinde alay ederek okumaları ve gençlerin buna alet edilmesi, gençlerin milli ve manevi değerlerini bozacak her türlü iğreti davranışa neden olduğu müşahede edilmiştir.” denildi.

“2018 festivalinde İranlı sanatçı Mohsen Namjo’nun Kuran’daki Tekvir suresinde geçen ayetleriyle alay ettiği ve orada bulunan birçok gencin de bilmeden buna alet edildiğinin görüldüğü” belirtilen açıklamada “Birçok tepkiye rağmen Müslüman kamuoyundan özür dileme erdemini bile göstermeyen Gezgin Fest güruhu, bu yıl da benzer bir adım atacak kadar hadlerini aşmış durumdalar. Davet edilenler listesinde yer alan ve ‘Rezil’ adlı parçasında İhlas suresinin ayetlerini alay konusu etmesiyle meşhur, Grup Duman’a da sahnede yer verilmiş olması bu yıl da aynı rezilliğin sürdürüleceğinin bir göstergesidir. Kur’an ile alay edilmesi, Kur’an ayetlerinin sözde sanatçıların dillerine dolamaları, İslam dinine ve Müslümanlara yapılmış büyük bir hakarettir. Bunun tekrar edilmesi asla kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

KAYMAKAMLIK İPTAL ETTİ

Bu açıklamanın yanısıra iptal için haftalardır çeşitli yerel medya organları ve sosyal medya sayfaları üzerinden de devam eden bu ‘kampanya’nın ardından bugün Gevaş Kaymakamlığı yaptığı duyuruyla festivalin iptal edildiğini açıkladı.

Kaymakamlık açıklamasında “Vatandaşların huzur ve güven ortamında bir etlkinlik geçirmeleri için gerekli teknik şartlar ilgili firmaya iletilmesine karşın, şu ana kadar firmaya bildirilen özel güvenlik personeli miktarı sağlanamadığı belirtilirken“Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde bir etkinlik geçirmeleri için gerekli teknik şartlar sağlanamadığından Gezgin Fest Van Gençlik Festivali isimli organizasyona Kaymakamlığımız tarafından izin verilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.