Gerici yazardan Çanakkale açıklaması: Savaşın gerçek kahramanı Abdülhamid Han'dı

Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen eski Refah Partili yazar Şevki Yılmaz, Çanakkale Savaşı'nın 'gerçek kahramanı'nın Osmanlı Padişahı 2. Abdulhamid olduğunu savundu.

Gerici yazardan Çanakkale açıklaması: Savaşın gerçek kahramanı Abdülhamid Han'dı

Akit TV’de yayımlanan programa konuşmacı olarak katılan eski Refah Partili Şevki Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nın gerçek kahramanının Abdülhamit ve amcası Abdülaziz olduğunu ileri sürdü. Şevki Yılmaz daha önce de cumhuriyet karşıtı söylemleriyle gündeme gelmişti.

Yılmaz programda “Petrolün bulunduğu Arap coğrafyası bizdeydi. Bunu farkeden düşman Osmanlı’yı içimizdeki hainlerle birlikte yıkmak istedi. İttihat Terakki, Osmanlı’yı dünya savaşına sokarak, cihan devletinin yok olmasına zemin hazırladı.” sözlerine yer verdi.

Abdulhamid’in hatıralarına ilişkin açıklamalarının ardından Yılmaz “Herkes yatsın kalksın Abdülhamit Han ve amcası Abdülaziz’e dua etsin. Çanakkale’nin gerçek kahramanı Abdülhamit ve amcası Abdülaziz’di… Çanakkale’yi tabyalarla döşetmeseydi Abdülhamit Han, Çanakkale geçilecekti. Hiç Sevr ve Lozan’a ihtiyaç duymadan 500 bin kişilik ordu Anadolu’ya girecekti. Osmanlı padişahlarının güçlendirdiği Çanakkale geçilemedi.” ifadelerinde bulundu.

Mustafa Kemal’e ‘Selanikli dönme’ demişti

Eski Refah Partili Şevki Yılmaz, 2015 yılında konuşmacı olarak katıldığı Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği’nin toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak “Cenab-ı Allah bu millete bu imkanı lütf etti ama içimizdeki hainler, Selanikli dönmeler, bu memleketi avuç kurtları içeriden yediler cihan devletini ortadan kaldırdılar” demişti.