Gerici Mehmet Şevki Eygi'den 'Gezi'nin bin misli' uyarısı: Beyler gereken tedbirleri alıyor musunuz?

Gerici Mehmet Şevket Eygi, Gezi'den çok daha büyük yeni bir halk hareketi olabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirip, "Beyler gereken tedbirleri alıyor musunuz?" diye sordu.

Gerici Mehmet Şevki Eygi'den 'Gezi'nin bin misli' uyarısı: Beyler gereken tedbirleri alıyor musunuz?

Ekonomik krizin etkilerinin derinleşmesiyle birlikte gelir adaletsizliğinde makasın büyüdüğü ve yoksullaşmanın hızlandığı, baskı ve yasakların arttığı Türkiye’de halkın öfkesinin olası eyleme geçme ihtimaline karşı siyasal islamcılığın önde gelen isimlerinden Mehmet Şevket Eygi, AKP’yi “tedbir”e çağırdı.

Eygi, Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete‘deki yazısında Gezi direnişini anımsatırken, “Bizim şu anda pusuda bekleyen KIZIL YELEKLİLER… Bu seferki GEZİ eskisinden yüz misli bin misli genel ve yoğun olacaktır…” iddiasında bulundu ve Hükümet’e seslenerek “Beyler gereken tedbirleri alıyor musunuz?” diye sordu.

Şeriatçı yazar, bölümler halindeki yazısında Osmanlı ve halifelik özlemini de dile getirdi. Halifeliğin kaldırılmasının “İslam tarihinin büyük felaketlerinden biri” olarak niteleyen yazar, “Bu iş millî iradeye aykırı olarak yapılmış büyük bir zulümdür.” dedi.

Eygi’nin yazısında bazı bölümler şöyle:

“Bu fakir elhamdülillah Müslüman’ım ama kesinlikle İslamcı değilim.

Türk’üm ama MoizKohen Tekin Alp Türkçüsü değilim.

Gerçek Tarikatları tutarım desteklerim ama Tarikatçı değilim.

***

İslam tarihinin büyük felaketlerinden biri 1924’te Hilafetin kaldırılması, sûrî Halifenin yurt dışına sürülmesidir. Bu iş millî iradeye aykırı olarak yapılmış büyük bir zulümdür.

***

Bir buçuk milyarlık İslam dünyası, fırtınalı karanlık gecede çobansız kalmış, vahşi kurtların hücumuna uğramış bir koyun sürüsüne döndü.

***

Sarı yelekliler isyanı… Ukrayna’nın parçalanmasına yol açan Maidan kalkışması… 1968 Paris hadiseleri… Yine o tarihlerde bizdeki üniversite işgalleri, terör hareketleri… Bizim şu anda pusuda bekleyen KIZIL YELEKLİLER… Bu seferki GEZİ eskisinden yüz misli bin misli genel ve yoğun olacaktır… Beyler gereken tedbirleri alıyor musunuz?”