Gentes patronu 'darbe' yalanı uydurdu, işçilerden yanıt geldi

Direnişteki Gentes işçileri, firmadan yapılan açıklamaya yanıt verdi: "Hırsız olduğunuzu biliyorduk yalancı olduğunuzu da öğrenmiş olduk."

Gentes patronu 'darbe' yalanı uydurdu, işçilerden yanıt geldi

Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçilerinin ücretlerini altı aydır ödemeyen Gentes Şirketler Grubundan bir açıklama geldi.

A24 isimli internet sitesine konuşan şirket yetklisi, işçilerin ücretlerini ödemediklerini kabul ederken bahane olarak Cezayir’deki “darbe”yi gösterdi.

Cezayir’de Nisan ayında yaşanan olaylar sonrası ülkede iş yapan bütün yabancı kaynaklı firmaların ödemelerinin yurt dışına gönderilmesi durdurulduğunu söyleyen yetkili, işçilerin alacaklarının da Türkiye’ye para transferlerinin gerçekleştirilememesinden dolayı yapılamadığını öne sürdü.

Yetkili işçilerin direnişi için ise “Bu tür bir eyleme girmelerinin hakka ve adalete sığmadığını, bu tür eylemlerin ne kendilerine ne de ülkemize yarar getirmeyeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİ-SEN’DEN YANIT

Gentes’in açıklamasına İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan’dan yanıt geldi.

İşçilerin firmanın genel merkezi önündeki direniş alanından seslenerek yaptığı açıklamada, “9 gündür susan firma bugün konuştu, ancak bunda da yalan konuştu” diyen Öztutan, firmanın iddia ettiğinin aksine işçilerin ücretlerinin hiçbir şekilde ödenmediğini söyledi. Öztutan, firmanın “darbe” iddiasının da yalan olduğunu, direnişçilerin arasında 1 seneden fazladır ücretinin ödenmesini bekleyen işçilerin olduğunu açıkladı.

“Sizin adaletsizliğiniz, hırsızlığınız, vicdansızlığınız ne İstanbul’a, ne ülkeye ne de dünyaya sığıyor.” diyen Öztutan, “Paramız yok diyorsunuz, milyonluk arabalara biniyorsunuz. Hakkımız olanı alacağız. İnşaat işçisi size boyun eğmeyecek!” ifadelerini kullandı.