Gentes işçilerinin direnişi Meclis'e taşındı

Aylardır ödenmeyen ücretleri için 10 gündür direnişte olan Gentes işçilerinin direnişi TBMM'ye taşındı.

Gentes işçilerinin direnişi Meclis'e taşındı

CHP Milletvekili Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle 10 gündür eylemde olan İYİ-SEN üyesi Gentes işçilerinin direnişini TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan Girgin, Türkiye’de emekçilerin en sık yaşadığı sorunun ücretlerini alamamak olduğunu belirtirken bu durumun krizle birlikte daha artmış durumda olduğuna dikkat çekti.

“Krizin etkileri her ne kadar reddediliyor olsa da gerçekler çuvala sığmıyor” diyen Girgin, “Başta inşaat sektöründe olmak üzere pek çok iş kolunda işçiler alınterinin karşılığı olan ücretleri alamıyor. En son örnek Gentes firmasının işçilerinin yaşadığı örnek. Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçileri, büyük bir inşaatı tamamladılar. Birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek 6 ay önce memleketlerine döndüler. Ancak ne yazık ki işçilerimiz aylarca maaşlarını alamadılar. Seslerini her yere duyurmak isteyen işçiler, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası öncülüğünde Gentes Şirketler Grubu’nun Genel Merkezi önünde direnişteler. İşçiler mağduriyetinin giderilmesi için çağrıda bulunuyorum ve konuyu Komisyon üyelerimizin dikkatine sunuyorum” dedi.