Gentes işçileri direnişe devam ediyor: Mücadelemize güç verin!

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçilerinin direnişi 9. gününde.

Gentes işçileri direnişe devam ediyor: Mücadelemize güç verin!

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve aylardır ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin direnişi 9. gününde.

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçileri, altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönmüştü. Haklarını arayan işçiler, Gentes Şirketler Grubu’nun Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkezi önünde direnişe geçmişti.

Gentes işçileri bugün de “İnşaat işçisi köle değildir!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları eşliğinde şirketin Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkez önüne gelerek eylemlerini sürdürdü.

BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENECEK

Mücadele eden inşaat işçilerinin sendikası İYİ-SEN dün devam eden direnişe ilişkin bir basın bülteni yayınlayarak işçilerin sesini büyütmeye çağırmıştı.

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada, “İşçi sınıfının çıkarlarını her yerde savunan sendikamız, bu doğrultuda mücadele eden ve sınıf mücadelesinin parçası olan tüm dostlarını Gentes işçilerinin mücadelesine güç vermeye çağırıyor. Başta işçi sınıfımız olmak üzere, sendikal hareketin ve emek mücadelesinin dostlarını Perşembe günü (bugün) saat 14:00’de gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz.” ifadeleri yer almıştı.