Gentes işçilerinin direnişi 6. gününde: O emeği patronlara yedirmeyeceğiz

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçilerinin direnişi 6. gününde

Gentes işçilerinin direnişi 6. gününde: O emeği patronlara yedirmeyeceğiz

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve aylardır ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin direnişi altıncı gününde.

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçileri, altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönmüştü.
Mağdur işçiler, geçen çarşamba günü Gentes Şirketler Grubu’nun Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkezi önünde direnişe geçmişti.

Gentes işçileri bugün de şirketin Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkez önünde eylemlerini sürdürdü. İşçiler adına konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, “Gentes şirketler grubunun genel merkezi önünde çarşamba günü ücretlerimiz için, alamadığımız maaşlarımız için başlattığımız mücadeleye . İlk gün ki kararlığımızla devam ediyoruz. Tüm haklarımızı alana kadar evlerimize dönmeyeceğiz. Gentes Şirketler Grubu hakkımız olanı ödememekte, hakkımız olanı gasp etmekte ısrar etmekte. Biz boyun eğmeyeceğimizi söyledik. İnşaat işçisi, gurbette alınteri ile hakkını kazandı. O emeği Gentes Şirketler Grubu’na yedirmeyeceğiz. Tüm haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşaat işçisi köle değildir” ifadelerini kullandı.