Gentes işçilerinin direnişi 10. gününde

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçilerinin direnişi 10. gününde

Gentes işçilerinin direnişi 10. gününde

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve aylardır ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin direnişi onuncu gününde.

İYİ-SEN öncülüğüne mücadele eden inşaat işçileri, altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönmüştü.
Mağdur işçiler, geçen çarşamba günü Gentes Şirketler Grubu’nun Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkezi önünde direnişe geçmişti.

“DEİK’E TAŞIYACAĞIZ”

Gentes işçileri bugün de şirketin Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Genel Merkez önünde eylemlerini sürdürdü.

İşçiler adına konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, “Gentes Şirketler Grubu’nun, ücretlerini gasp ettiği inşaat işçileri olarak direnişimizin onuncu günündeyiz. Maaşlarımız, ücretlerimiz için başlattığımız kavgaya devam ediyoruz. Bugün onuncu gündeyiz, bir adım bile olsa geri adım atmamaya kararlıyız. Önümüzdeki hafta bu direnişi Türkiye-Özbekistan İş Konseyi başkanlığı yapan Gentes Şirketler Grubu patronunun, konsey başkanlığı yaptığı DEİK’in genel merkezine taşıyacağız. Gerekirse Cezayir konsolosluğuna, Özbekistan konsolosluğuna taşıyacağız. Hani yurt dışında iş yapıyor ya, yurt dışında büyük projeler yapmakla övünüyor ya; Biz de orada diyeceğiz ki: O büyük projeleri biz yapıyoruz, bizlerin ama parasını ödemiyor. Siz bir hırsızla çalışıyorsunuz. ” ifadelerini kullandı.

Öztutan,” Gentes bizden kaçamayacaksın, kavgamıza devam edeceğiz. Ne zaman maaşlarımızı ödersin; Biz o zaman burada direnişimizi, mücadelemizi bitireceğiz. İnşaat işçisi hakkı olanı kazanacak.” derken inşaat işçileri’nin “Hırsız Gentes, hakkımızı geri ver” sloganlarıyla konuşmasını bitirdi.