Gentes işçileri direnişi Türkiye'ye yayacak

Ödenmeyen ücretleri için direnişte olan Gentes işçileri, Cezayir Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Gentes işçileri direnişi Türkiye'ye yayacak

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’daki şantiyesinde çalışıp ücretleri ödenmediği için günlerdir İstranbul Dünya Ticaret Merkezi önünde hakları için direnen Gentes işçileri, hakları için bugün de Cezayir Konsolosluğu önünde seslerini duyurdu.

İnşaat ve Yapı İşçileri (İYİ-SEN) öncülüğünde direnişlerini sürdüren Gentes işçileri, “Ücret hakkı gaspedilemez!’, “İnşaat işçisi köle değildir!” sloganları eşliğinde toplandıkları Cezayir Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Gentes işçisi Murat Furtuna’nın okuduğu açıklamada, gasp edilen ücretleri konusunda Cezayir devletinin de sorumluluğu olduğunu vurgulandı.

Maaşlarının ödenmesi için Cezayir Hükümeti’ne seslenilen açıklamada, “Bu sorumluluk gereği Cezayir devletinden talebimiz, Gentes’in Cezayir devletinden alacağı hakedişten inşaat işçilerinin tüm ücretleri ödenmesidir. Aksi takdirde Gentes işçisi hakları için başlattığı mücadeleyi büyütecek ve emeğini sömüren patrona ve ona kol kanat gelen tüm yetkililerden hesap soracaktır.” denildi

Açıklamanın ardından sözü alan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, Cezayir’de aynı zamanda Kayı İnşaat işçilerininse alacakları için direndiğini hatırlatarak, “Kayı İnşaat işçilerinin grevi bırakmaları için tehdit eden Cezayir hükümetini uyarıyoruz. Hem Kayı İnşaat hem de Gentes işçilerinin alacakları bir an önce ödensin. Gentes önünde başlattığımız eylemimizi Türkiye’nin her yerine yayacağız.” ifadelerini kullandı.

DİRENİŞ TÜRKİYE’YE YAYILACAK

Öte yandan işçilerin 20 gündür Bakırköy Dünya Ticaret Merkezi önünde sürdürdüğü direniş, bugün itibariyle farklı illerde devam edecek.

Kararla ilgili bilgi aldığımız İYİ-SEN Genel Başkanı Öztutan, “DTÖ önünde bugün direnişimiz sona erdi. İşçi arkadaşlarımız bugün memleketlerine dönüyor. Şimdi Kayseri, Niğde, Hatay ve farklı illerde işçi aileleri ile birlikte basın açıklamaları yapacağız.” dedi. Öztutan, yeni eylem takvimini Cuma ya da gelecek hafta başı itibariyle hayata geçireceklerini açıkladı.