Genel-İş Anadolu Yakası 1 No.lu Şube Genel Kurulu yapıldı

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No.lu Şube 8. Olağan Genel Kurulu, Kadıköy’de gerçekleşti.

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No.lu Şube Genel Kurulu yapıldı

6 bin üyesi bulunan şubenin kongresinde siyasal iktidarın politikaları, çıkartılan KHK’ler ve 4+4 dayatmasına tepki öne çıktı. Kongrede Ahmet Arıkan ve Erdal Kotan’ın yönetim kurulu başkan adayı olduğu 2 blok liste yarıştı. Toplam 257 delegenin oy kullandığı seçimi mücadeleci sendikacılık vurgusu yapan Ahmet Arıkan başkanlığındaki liste kazandı. Arıkan’ın listesi 133 oy alırken Erdal Kotan’ın listesi 120 oy aldı.

Kongreye Genel-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri ve şube başkanları katıldı. Kongrede aday olmadığını açıklayan Mevcut Başkan Mehmet Sait Tanyeri, “Bugün 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ve yapamadıklarımızın sorumluluğunu alıyor, seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Şube Başkan Adayı ve Kartal Belediye İşçisi Ahmet Arıkan, yaptığı konuşmada ‘komiteler’ kurulacağını ve yönetimindeki şubenin işçinin onayı olmadan herhangi bir karara imza atmayacağını söyledi. “Bu savaşı verirken sınıfa karşı, işçiye karşı değil patronlara, sisteme, hükümete karşı vereceğiz bu mücadeleyi” diyen Arıkan şöyle konuştu: “Bu işin kazananı kaybedeni yok. Kazanan kişi sınıf adına hataya düşerse bunu sınıf soracaktır. Önümüzde çok zor bir süreç var. Ekonomik krizin işaretleri ortada. Genel-İş üyeleri Türkiye’nin her yerinde işçi önderleriyle, şubeleriyle bu saldırılara karşı mücadeleyi örmesi gerekiyor. Temsilcilerin düzenli, planlı, programlı eğitim çalışmasından geçirilmesi gerekiyor.”

‘Güçlü olanın değil haklı olanın yanında olacağız’

Yakın dönemde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağına işaret eden Arıkan, “İşçinin iradesi sadece TİS’lerle değil, bizler adına herhangi bir karar alınırken hiçbir karar alınamayacak. Bize sormadan karar vermeyecek. Bunun önüne geçeceğiz. Güçlü olanın değil haklı olanın yanında olacağız” dedi.

İşyerlerinde birim birim komitelerinin oluşturulmasının yolunu açacaklarını söyleyen Arıkan şöyle devam etti: “Komiteler hangi problem varsa şubeye taşıyacak. Yedekler dahil tüm şube yapısı karar mercii olacak. İşçilere danışmadan karar almayacak. Emeğin önderlerinin desteğini istiyoruz. Kadrolu, taşeron, zabıta, fen işleri… Kimseyi ayrıştırmadan birleştirici, demokratik bir şube şekillendireceğiz” dedi.

Genel kurula Sınıf Tavrı temsilcisi de katıldı.