Gençlik Ali Demir'i çoktan 'mahkum' etmişti, Erdoğan o sözlerini hatırlar mı?

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında 'FETÖ'den verilen gözaltı kararı, Tayyip Erdoğan'ın Demir'i protesto eden gençlere yönelttiği tehditvari sözleri hatırlattı.

Gençlik Ali Demir'i çoktan 'mahkum' etmişti, Erdoğan o sözlerini hatırlar mı?

Ankara merkezli 7 ilde yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in de bulunduğu 33 kişinin gözaltına alınma kararı sonrası akıllara Tayyip Erdoğan’ın Demir’in yönetimini savunan sözleri geldi.

AKP ile birlikte son yıllarda şaibesiz sınav yapamaz hale gelen ÖSYM’ye ‘FETÖ’ kapsamında yapılan son operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen Ali Demir, 2011 yılındaki YGS’de şifreli kopya skandalının simge isimlerinden biri olarak hatırlanıyor. Skandalın patlak vermesi sonrası Türkiye genelinde başta İstanbul Taksim’de olmak üzere on binlerce öğrenci sokaklara dökülerek ÖSYM’yi ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’i protesto etmiş ve Demir’in cemaat bağlantısına dikkat çekmişti.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ise muhalefeti “gençleri istismar etmek”le suçlamış ve “1,7 milyon gencin hayallerini, geleceklerini, umutlarını, siyasi malzemeye dönüştürerek, buradan kendilerine bir rant sağlamanın çirkin gayreti içindeler” demişti.

Yürüyüş yapan liselileri de tehdit eden Erdoğan, “Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar. Taksim’de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz. Bırakın kurumlar işini yapsın. Bırakın kurumlar görevini yapsın. Hiç kimsenin asla ve asla hakkı yenemez. Buna müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.