Gençlerden Erdoğan’a tepki: İşsizlik ve geleceksizlik gençliğin üzerine yıkılamaz!

Açıklamada, Erdoğan'ın "Her üniversite mezununu iş bulur diye bir kural yok" sözleri de hatırlatıldı.

Gençlerden Erdoğan’a tepki: İşsizlik ve geleceksizlik gençliğin üzerine yıkılamaz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği, Erdoğan’ın “Gençlerimize sabah 8 akşam 5 masa başı işler maalesef daha cazip geliyor” sözlerine yanıt verdi.

İşsizliğe yanıt olarak ‘iş beğenmeme’ kılıfını kullanan AKP iktidarına verilen yanıtta, “Bu ülkede gençler okul hayatını tamamlayabilmek için bir çok sektörde güvencesiz çalıştırılmaktadır. Çalışırken iş cinayetlerinde gençler yitirilmektedir. Mezun olduktan sonra atanamayan iş bulamayan gençler intihar etmektedir.” denildi.

Açıklamada, Erdoğan’ın “Her üniversite mezununu iş bulur diye bir kural yok” sözleri de hatırlatıldı.

TKH Gençliği’nin “İşsizlik ve geleceksizlik gençliğin üzerine yıkılamaz!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nün düzenlediği (Tigem) 69. Hasat Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada gençliğin tarıma ilgisiz kaldığını ve daha konforlu işler aradıklarını ifade etmiştir.

Ülkemizde her dört gençten birinin işsiz olduğu bu dönemde Erdoğan tarımdaki başarısızlığı gençlerin ilgilenmemesine, işsizliği de konforlu iş aramasına bağlayarak bir taşla iki kuş vurmayı hedeflemiştir.

Tarımda pamuğun, arpanın, soğanın, mısırın, pirincin ve bir çok ürünün dışarıdan ithal edilmesinin ne gençliğin ilgisizliğiyle ne de konforlu iş aramalarıyla ilgisi vardır. Tarımdaki gerilemenin tüm sorumluluğu AKP hükümetinin uyguladığı politikalardır.

Bir çok üniversitede Ziraat Fakültelerinin kontenjanı düşürülürken, bu alandaki iş imkanları kısıtlıyken faturanın gençliğe çıkartılması tarımdaki sorunların üstünü örtme çabasından başka hiçbir şey değildir.

Her fırsatta işsizliği, iş beğenmemeye endeksleyen AKP hükümeti, öğrencilerin yıllarca okuyup emek verdiği bölümlerde iş bulamamasına ne cevap verecektir?

Bu ülkede gençler okul hayatını tamamlayabilmek için bir çok sektörde güvencesiz çalıştırılmaktadır. Çalışırken iş cinayetlerinde gençler yitirilmektedir. Mezun olduktan sonra atanamayan iş bulamayan gençler intihar etmektedir.

Eğitim hayatının her noktasına sınavların ve geleceksizliğin yerleştirildiği bu dönemde öğrencilerin konfor aradığı söylemi yalandır.

Mezun olduktan sonra işsizlikle boğuşan gençlikte ne konfor ne de huzur kalmıştır.Emek harcamadan konforlu bir hayat sürenler, gemicik sahipleri, bankamatik memurları, sınav soruları önlerine servis edilenler, mülakatta yandaşlarını işe alanlar, kendi çocuklarına kadro açanlar, sarayında ejder meyvesi yiyenlerdir.

“Her üniversite mezununu iş bulur diye bir kural yok” diyenler bir yandan ise gençlerin iş beğenmediği ifade etmektedir.Ülkemiz gençlerinin bu söylemlere karnı tok.

Yaratılan bu tablo hükümetin eseridir.

Bu düzenle kavga edilmeli, gençlik örgütlenmelidir!

TKH Gençliği