Gelecek Partisi'nin kurucunsundan 'diploma' açıklaması: Sayın Cumhurbaşkanına yönelik değildi

Gelecek Partisi'nin kurucusu İsmail Günaçar, dün Ahmet Davutoğlu ile ilgili yaptığı 'en azından diploması var' açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil 'liyakat'ı kast ettiğini söyledi.

Gelecek Partisi'nin kurucunsundan 'diploma' açıklaması: Sayın Cumhurbaşkanına yönelik değildi

Gelecek Partisi’nin 22 yaşındaki kurucusu İsmail Günaçar, dün Ahmet Davutoğlu ile ilgili yaptığı ‘en azından diploması var’ açıklamasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı değil ‘liyakat’ı kast ettiğini söyledi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İsmail Günaçar’ın dün yapılan kuruluş töreninde, “Davutoğlu’nun Erdoğan’dan farkı sizce ne olacak?” sorusuna verdiği, “Bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin” yanıtı tartışma yarattı. Günaçar gelen eleştiriler üzerine konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Partinin en genç Kurucular Kurulu üyesi olan Günaçar, “Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi” yanıtı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kast etmediğini söyledi.

”CUMHURBAŞKANINA YÖNELİK DEĞİLDİ”

Partinin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastetmediğini belirten Günaçar, “Büyük onur ve heyecan yaşadığım bir anda; bilime önem verme, akademik kariyer sahibi olma ve en önemlisi liyakat ve ehliyet anlamında kast ettiğim ‘diploma’ kelimesi, benim Sn. Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir ifadem olmamasına rağmen bağlamından koparılarak linç başlatıldı. Benim bu ifademi bağlamından kopararak bir itham olarak göstermeye çalışanlar aslında ‘liderim’ dedikleri Sn. Cumhurbaşkanına kendi bilinç altlarında hangi gözle baktıklarını ortaya koymuşlardır” ifadelerini kullandı.