Gaziantep Şahinbey'de 'Keşke o gün savaşı kaybetseydik' diyen imam merkez ilçeye 'sürüldü'

"Keşke o gün savaşı kaybetseydik" diyen imam açığa alınmıştı; Şahinbey ilçesinden alınıp merkez ilçe Şehitkamil'e tayin edildi.

Gaziantep Şahinbey'de 'Keşke o gün savaşı kaybetseydik' diyen imam merkez ilçeye 'sürüldü'

Gaziantep Şahinbey’de “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” şeklindeki skandal sözlerin sahibi imam merkez ilçeye nakil edildi.

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, imamın sarf ettiği sözler kadar verilen bu göstermelik cezanın da vicdanları yaraladığını söyledi.

“KEŞKE SAVAŞI KAYBETSEYDİK” DEMİŞTİ

İyinacar Camii imamı Fadıl Yılan, Ramazan Bayramı vaazında, Kurtuluş Savaşında verilen mücadeleyi yok sayarak, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1. İnönü’de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü’de şöyle zafer kazandılar. Sakarya’da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler? Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” sözleriyle tepki çekmişti.

Yerel Gaziantep27’nin haberine göre görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepkiler üzerine Gaziantep Valiliği imamla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuş ve imam açığa alınmıştı.

SÜRGÜN DEĞİL, TAYİN

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, imamın sürgün değil, tayin edildiğini belirterek, “En başta sanki sürgün edilmiş gibi görünse de araştırdığım kadarıyla Şahinbey ilçesinden alınıp Şehitkamil ilçesine tayin edildi. Üzülerek ifade etmek isterim ki bu ülkenin değerlerine olmadık sözler söyleyenler hakkında geçiştirmelik cezalar veriliyor. Söz konusu imam hakkında da aynı durum yaşanmıştır. İmamın sarf ettiği sözler kadar verilen bu göstermelik ceza da vicdanları yaralamıştır. Bu kararı ve bu kararı verenleri duyarlı vicdanlara havale ediyorum” diye konuştu.